Yüzüne kalem fırtlatmış?

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Rayburn YPG/PKK'nın çevirmeninin yüzüne kalem fırlatmış.

Haberler 24.10.2019 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

The National Interestin özel haberinde, Dileri Bakanl yetkilileri ile YPG/PKK/SDGnin üyeleri arasnda gergin geçen görümelerin yapld bildirildi

- Bir kaynan, ABD Dileri Bakan Yardmcs Joel Rayburnün bu görümelerden birinde YPG/PKK/SDG üyelerine bardn ve çevirmenin yüzüne kalem frlattn aktard ifade edildi

- Trumpn oteli Kürtler için anma etkinliini iptal etti

ANKARA - ABD Bakan Donald Trumpn Suriye politikasn yöneten Dileri Bakanl yetkilileri ile YPG/PKK/SDGnin üyeleri arasnda gergin geçen görümelerin yapld bildirildi.

The National Interestin çeitli kaynaklardan edindii bilgilere dayandrd özel haberinde, YPG/PKK/SDGnin üyeleriyle ABD Dileri Bakanl yetkilileri arasnda kapal kaplar ardnda gergin geçen görümelerin yapld, bir keresinde bir dileri bakanl yetkilisinin bararak çevirmenin yüzüne kalem frlatt belirtildi.

ABD Dileri Bakanlnn, üst kademedeki üyelerini frçalayarak YPG/PKK/SDGyi defalarca Suriyedeki muhalif unsurla çalmaya zorlad kaydedilen haberde, olaydan ilk elden haberi olan bir kaynan, Suriye özel temsilcisi olan ABD Dileri Bakan Yardmcs Joel Rayburnün bu görümelerden birinde YPG/PKK/SDG üyelerine bardn ve çevirmenin yüzüne kalem frlattn aktard ifade edildi.

Olaylardan dolayl bilgi sahibi olan iki kaynan da bu vakay teyit ettii kaydedildi.

Habere göre, kaynaklardan biri, Rayburnün Suriyeli muhalif gruplar sevdiini, bu gruplarn rana kar koyabileceini düündüünü söyledi.

lk etapta The National Interestin haberini çaramba gününe kadar yaynlamaktan kaçnmasn isteyen ABD Dileri Bakanl Sözcüsünün, bu sürenin, anlaml, faydal cevaplar için birkaç farkl kaynaktan bilgi edinilmesini mümkün klacan izah ettii, bundan bir buçuk saat sonra ise SDGden (SDG adn kullanan YPG/PKK), Suriye Müzakere Komisyonu ve Beyaz Baretliler dahil olmak üzere geni kesitten ilgili taraflarla diyaloa girmesini istedikleri açklamasn yapt.

- Trumpn oteli Kürtler için anma etkinliini iptal etti

Uluslararas Snr ttifak (FAI) isimli Hristiyan bir yardm kuruluu tarafndan ABD Bakan Donald Trumpn Washingtondaki Trump International Hotelde Kürtler için yapmay planlad anma etkinlii otel tarafndan iptal edildi.

The Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Orta Douya tbbi yardm da salayan Hristiyan yardm kuruluu FAInn yöneticisi Charlene Struebing, otel personelinin Kürtler için anma etkinliinin güvenlik endiesi nedeniyle iptal edildiini söylediini aktard.

Washington Emniyet Biriminden bir yetkili, bu etkinlikle ilgili herhangi bir güvenlik tehdidi bilgisi almadklarn söyledi.

FAInn kurucusu Dalton Thomas, etkinliin iptal edilme nedeninin anlalmaz olduunu ifade etti.

Etkinliin, pazar günü Grand Hyatt Washington Hotelde yaplaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git