'Yüzyılın Anlaşması başarısızlığa mahkumdur'

Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, "Onlar Filistin davasına komplo kuruyor. Ancak Allah Müslümanlara yardım edecektir ve Yüzyılın Anlaşması başarısızlığa mahkumdur." dedi.

Haberler 29.06.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

gal altndaki Dou Kudüste bulunan Mescid-i Aksada okunan cuma hutbesinde, Yüzyln Anlamas plannn baarszla mahkum olduu vurguland.

gal altndaki Dou Kudüsün Eski ehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksada cuma hutbesini, Kudüs Yüksek slam Heyeti Bakan ve eski Kudüs-Filistin Müftüsü eyh krime Sabri okudu.

eyh Sabri hutbede, 25-26 Haziran tarihinde ABDnin öncülüünde Bahreynin bakenti Manamada düzenlenen Refah çin Bar balkl Filistin konulu ekonomi çaltayn ele ald.

Arap ülkelerinin çok aciz bir durumda olduklarn ve ABDnin Yüzyln Anlamas plann desteklediklerini vurgulayan eyh Sabri, Onlar Filistin davasna komplo kuruyor. Ancak Allah Müslümanlara yardm edecektir ve Yüzyln Anlamas baarszla mahkumdur. ifadelerini kulland.

eyh Sabri, hutbede Arap ve slam dünyasnn parçalanmlna ve emperyalist güçlerin emirlerine itaat ettiklerine dikkati çekerek, öyle devam etti:

Küfür ve kibir güçleri Arap ve slam dünyasna saldryor. Bundan da acs Arap ve slam ülkelerinin birbirlerine dümü olmasdr.

Yüzyln Anlamas

ABD Bakan Donald Trumpn srail-Filistin meselesine çözüm bulmak amacyla hazrlad öne sürülen Yüzyln Anlamas plannn detaylar netlemese de uluslararas basnda plann detaylarna ilikin baz bilgiler yer alyor.

Bu haberlere göre plan, Kudüsün tamamnn sraile braklmas ve Bat eriadaki yasa d Yahudi yerleim birimlerinin büyük bölümünün varln sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içeriyor.

Planda, srailin topraklarndan sürdüü 6 milyona yakn Filistinli mültecinin geri dönü hakkna ise deinilmedii dile getiriliyor.

Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbasn Yüzyln amar olarak nitelendirdii plann, baz ekonomik yardmlarn dnda Filistin halknn lehine hiçbir ey içermedii ifade ediliyor.

Yüzyln Anlamas plan kapsamndaki ilk organizasyon

ABD öncülüünde Bahreynin ev sahipliinde 25-26 Haziran tarihlerinde bakent Manamada düzenlenen Refah için Bar balkl ekonomi çaltay, ABDnin srail-Filistin meselesinin çözümü konusunda açklamas beklenen Yüzyln Anlamas plan kapsamndaki ilk organizasyon olarak öne çkt.

çaltaya katlmayacan açklayan Filistin yönetimi, bölge ülkelerini de söz konusu çaltay boykota çarmt.

Filistinin boykot çarsna ramen çaltaya ev sahibi Bahreynin yan sra, Suudi Arabistan, Ürdün, Msr, Birleik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Fas katlmt. srailli yetkililer çaltaya davet edilmezken, bu ülkeden i insanlar ve baz gazeteciler ise toplantya itirak etmiti.

Ana Sayfaya Git