Zelenskiy: "Donbass cehenneme döndü ve bu abartı değil"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'yı Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesini cehenneme çevirmekle suçlayarak, "Donbass'ta işgalciler baskıyı artırmaya çalışıyor. Orası cehenneme döndü ve bu abartı değil" dedi.

Haberler 21.05.2022 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KEV (HA) - Ukrayna Devlet Bakan Vladimir Zelenskiy, Rusyay Ukraynann dousundaki Donbass bölgesini cehenneme çevirmekle suçlayarak, Donbassta igalciler basky artrmaya çalyor. Oras cehenneme döndü ve bu abart deil dedi.

Ukrayna Devlet Bakan Vladimir Zelenskiy, halka seslendii konumasnda savataki son duruma deindi. Zelenskiy, Rus güçlerinin ülkenin dousundaki Donbass bölgesini dümdüz ettiini söyleyerek, Odessa bölgesinde, Ukraynann merkezindeki ehirlerde sürekli saldrlar var. Donbass tamamen yok edildi dedi.

Zelenskiy, son haftalarda Rus ordusunun ana hedefi olan Donbassa yönelik, Ukrayna Silahl Kuvvetleri, Harkov bölgesinin kurtarlmas için operasyonlarna devam ediyor. Ancak Donbassta igalciler basky artrmaya çalyor. Oras cehenneme döndü ve bu abart deil. Severodonetskin acmaszca bombalanmas, sadece bir günde 12 ölü ve onlarca yaral vard eklinde konutu.

Tüm bunlarn Rusya için askeri yönden hiçbir açklamas yok ve olamaz diyen Zelenskiy, Bu, mümkün olduu kadar çok Ukraynaly öldürmeye yönelik kastl ve canice bir giriimdir. Bu, Ukrayna halkna yönelik soykrm olarak nitelendirilecek ve igalcilerin mutlaka adalet önüne çkarlaca eydir ifadelerini kulland.

Zelenskiy, Ukraynada bir Rus askerine sava suçu iledii gerekçesiyle açlan davay iaret ederek, Sava suçlusuna kar ilk dava çoktan balad ve uluslararas mahkemede adaletin tam olarak yeniden tesis edilmesiyle sona erecek. Bundan eminim. Suç emri veren ve uygulayan herkesi bulacaz ve adalete teslim edeceiz eklinde konutu.

ABDden Ukraynaya 40 milyar dolarlk daha yardm

Zelenskiy, ABDye Ukrayna ve demokrasi için 40 milyar dolarlk yeni bir destek paketini onaylad için minnettarm. Bugün bu paket ABD Senatosundan geçti. Güçlü liderliin bir tezahürü ve ortak özgürlük savunmamza gerekli bir katkdr. Almanyada maliye bakanlar, G7 merkez bankalarnn bakanlar ve uluslararas baçlarn temsilcilerinin bir toplants da gerçekletirildi. Her zaman dürüstçe söylerim. Ukraynada aylk bütçe aç imdi 5 milyar dolar ve özgürlük sava için hzl ve yeterli finansal destee ihtiyacmz var. Bu sadece harcamalar veya ortaklardan gelen bir hediye deil. Bu onlarn kendi güvenliklerine katklardr. çünkü Ukraynann savunmas ayn zamanda Rusyann kkrtabilecei yeni savalardan ve krizlerden de korunmas anlamna geliyor. Rusyann devletimize kar saldrganlnda baarl olmamasn salamak için hep birlikte çalmalyz diye konutu.

Ana Sayfaya Git