"Zeytin Dalı" ile teröristlerden temizlenen köylerine döndüler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin'de köyleri teröristlerden arındırmaya devam ediyor. Yoğun çatışmaların yaşandığı Adamanlı köyünün teröristlerden kurtarılmasının ardından evlerine dönenlere gıda malzemesi dağıtan Mehmetçik, vatandaşları sağlık kontrolünden geçirdi. Köyün teröristlerden temizlenmesini sağlayan birliğin komutanı, kendisine teşekkür eden köylülere, "Bizler sizler için buradayız. Sizler bizlerin emanetisiniz. Biz burada Türk Silahlı Kuvvetleri olarak emanetimizi sonuna kadar koruyacağız." dedi.

Haberler 27.01.2018 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK tarafndan hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrar salamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn terör örgütü üyelerinin bask ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00de balatlan Zeytin Dal Harekat sürüyor.

Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlaryla BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde, Suriyenin toprak bütünlüüne saygl olarak yürütülen harekat kapsamnda, terör hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

AA ekibi, TSK destekli Özgür Suriye Ordusu tarafndan terör örgütü PYD/PKK üyelerinden yeni arndrlan Adamanl köyünü görüntüledi.

Snra 3 kilometre mesafedeki köy, youn çatmalarn ardndan teröristlerden temizlendi. çatmalar srasnda Özgür Suriye Ordusundan 5 asker yaraland, PYD/PKK üyesi 30 terörist etkisiz hale getirildi.

BZE HER EY SALIYORLAR

Youn ya nedeniyle yollar çamurla kaplanan köyde, evlerdeki çatma izleri göze çarpyor. Teröristlerin zor kullanarak girdikleri evlerde birçok mevzi oluturup duvarlarda açtklar deliklerden TSK unsurlarna saldrd köyün Mehmetçik tarafndan örgüt mensuplarndan temizlemesinin ardndan baz aileler de evlerine döndü.

Mehmetçik evlerine dönen ailelere gda yardmnda bulunurken, askeri doktorlar köy sakinlerini salk kontrolünden geçirdi.

Köyün teröristlerden temizlenmesinin ardndan evine yeniden kavuan 70 yandaki Hüseyin Bilal Seyidu, TSK mensuplarna teekkür etti.

Terör örgütü üyelerinin olduu dönemde evlerini terk etmek zorunda kaldklarn ifade eden Seyidu, zor günler geçirdiklerini belirtti. TSKnin köylerine geldiini duyduktan sonra hemen döndüklerini belirten Seyidu, Duyduk ki Türkiye gelmi, ben de Türkiyenin yeeniyim, keyiflendim hemen evime döndüm. çok memnunuz. Bize her eyi salyorlar. Keyfimiz yerinde. diye konutu.

BZLER SZLER çN BURADAYIZ

Köyün teröristlerden temizlenmesini salayan birliin komutan da aileleri ziyaret etti.

Sohbet ettii ailelerin sorunlarn dinleyen birlik komutan albay, Bizler sizler için buradayz. Sizler bizlerin emanetisiniz. Bir skntnz olduunda, yemek, ilaç, giyecek gibi, mutlaka haberimiz olsun. Biz burada Türk Silahl Kuvvetleri olarak emanetimizi sonuna kadar koruyacaz. Güzel eyler olacak Allahn izniyle. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git