Zubeydi işkenceye maruz kaldı

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti, İsrail'in Gilboa Hapishanesinden kaçtıktan sonra yakalanan Filistinli tutuklu Zekeriya ez-Zubeydi’nin ağır işkenceye maruz kaldığını duyurdu.

Haberler 16.09.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Esirler Heyetinden yaplan yazl açklamaya göre, heyet tarafndan atanan Zubeydinin avukat Avigdor Feldman, Celme Hapishanesinde ziyaret ettii müvekkilinin durumuyla ilgili bilgi verdi.

Zubeydinin ar bir ekilde darbedildiini, çenesinde ve göüs kafesinde krklar olduunu vurgulayan Avukat Feldman, müvekkilinin kaldrld bir hastanede sadece ar kesicilerle tedavi edildiini aktard.

Feldman ayrca, Tutuklunun, dayak ve darp sonucu vücudunun her yerinde morluklar ve syrklar var. dedi.

Zubeydinin Gilboadan firarna ilikin ise Feldman, müvekkilinin tünel kazma çalmasna katlmadn ve kaçmay planlayan 5 arkadann kouuna 6 Eylüldeki firardan bir gün önce geçtiini kaydetti.

Feldman, Filistinlilerin hapishaneden kaçtklar süre boyunca kimseden yardm istemediklerini, uzun süre susuz kaldklarn ve çevrede bulduklar Hint inciri (kaktüs meyvesi) ve incir gibi meyvelerle beslendiklerini ifade etti.

Filistin Salk Bakan Keyleden Kzlhaça çar

Bu arada Filistin Salk Bakan Mey Keyle, Uluslararas Kzlhaç Örgütüne (ICRC) Filistinli tutuklularla ilgili çarda bulundu.

ICRC Filistin Delegasyon Bakan Eliss Dubov ile video konferans yöntemiyle yapt toplantda Filistinli esirlerin durumuna ilikin endieli olduklarn belirten Keyle, ICRCden firar ettikten sonra yakalanan 4 Filistinli tutuklunun salk durumlarn takip etmesini istiyoruz. çünkü biz igal devleti makamlarnn açklamalarna güvenemiyoruz. dedi.

srailin uluslararas toplum ve uluslararas hukukun üstünde olamayacan vurgulayan Keyle, Dubovdan ICRC heyetinin Filistinli tutuklular ziyaret etmesi ve durumlarna ilikin inceleme yapmas talebinde bulundu.

Firar eden 6 tutukludan 4ü yakaland

Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül sabah, srailin kuzeyindeki yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesinden tünel kazarak firar etmiti.

srail güçleri, hapisten kaçan Fetih Hareketinin silahl kanad El-Aksa ehitleri üyesi Zekeriya ez-Zubeydi ile slami Cihad Hareketi mensubu Muhammed Kasm el-Arda, Yakub Mahmud Kadri ve Eyhem Fuad Mahmud Abdullah el-Arday daha sonra yakalamt.

Hapisten firar eden dier iki Filistinli tutuklu Eyhem Fuad Kemamci ve Munadil Yakub Nufeyat ise henüz bulunamad.

Filistin kaynaklarna göre, srail hapishanelerinde 365i idari tutuklu olmak üzere, yaklak 4 bin 500 Filistinli bulunuyor.

Ana Sayfaya Git