"Aybüke öğretmen"in adı Batman'daki kütüphanede yaşatılacak

Batman'da Kültür ve Turizm Bakanlığınca kurulan modern halk kütüphanesinde, Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı yaşatılacak.

Haberler 25.11.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlnca Batmana, yaklak 8 bin 300 metrekare kullanm alanna sahip, 4 katl, 750 metrekarelik okuma ve aratrma salonlarnn yan sra görme ve iitme engelliler ile çocuklar için özel alanlarn bulunduu, d görünümü kitap eklinde dizayn edilen modern bir halk kütüphanesi kazandrld.

150 bin kitap kapasiteli, ayn anda 1200 kiiye hizmet verebilecek, çok amaçl salonlaryla da farkl sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahiplii yapabilecek kütüphanenin birinci kat çocuklara tahsis edildi.

Bu katta her yatan çocuk için oyun ve okuma salonlar, aktivite alan, oyuncak kütüphanesi, masal okuma odas ve cep sinemas gibi alanlar oluturuldu.

BATMAN HALKI EHDNN ADINI KÜTÜPHANEDE YAATMAK STED

Vatandalar bu modern halk kütüphanesine ehit Aybüke öretmenin adnn verilmesini talep etti.

Talebin Valilikçe iletilmesi üzerine Bakanln da onay ile kütüphane Batman ehit enay Aybüke Yalçn l Halk Kütüphanesi olarak hizmet vermeye balad.

SALGIN SONRASI 24 SAAT HZMET VERECEK

l Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet hsan Aslanl, AA muhabirine, burasnn Türkiyenin en modern kütüphanelerinden biri olduunu söyledi.

Kütüphanenin iç ve d tasarmyla büyük ilgi gördüünü belirten Aslanl, Daha önce 24 saat esasl çalyorduk. Kütüphanemiz pandemiden dolay mesai saatleri içinde, tedbirleri uygulayarak hizmet vermekte. nallah pandemi biterse bu güzide eser 24 saat halkmzn hizmetinde olacak. dedi.

Aslanl, kütüphaneye Kozlukta ehit edilen Yalçnn isminin verildiini anlatarak, Aybüke öretmen, eitim noktasnda çocuklarmza rehberlik ederken ehit olmutu. Bu k saçan yere k saçan öretmenin isminin verilmesi çok isabetli olmutur. Bu ismi veren Bakanlmz ve buna vesile olan Valimize teekkür ediyorum. diye konutu.

ARADIIMIZ HER TÜRLÜ KAYNAI BULABLYORUZ

Üniversite örencilerinden evval Sevim, yeni açlan kütüphanede ders çaltn söyledi.

Gayet ferah ve insann içini açan bir atmosferi var. diyen Sevim, salkl ortamda ders çalma imkan bulduklarn belirtti.

Yusuf Yargun da ders çalmak için kütüphaneye geldiini ifade ederek, Kütüphane gerek d görünüü gerekse de iç ortam olarak çok güzel. Kaynaklar baya geni. çok kitap var. Aradmz her türlü kayna bulabiliyoruz. eklinde konutu.

Batmann Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017de dönemin Belediye Bakan Veysi Ikn aracna yönelik PKKl teröristlerce düzenlenen saldrda, karne datm töreninin ardndan evine giden müzik öretmeni enay Aybüke Yalçn ar yaralanm, genç öretmen kaldrld Kozluk Devlet Hastanesinde ehit olmutu.

Ana Sayfaya Git