Ameliyathane Hemşireliği Kursu Başladı

Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde kurulan Sertifikasyon Birimi ilk eğitim programına Ameliyathane Hemşireleri için açtığı eğitim ve sertifikasyon kursu ile başladı.

Haberler 07.01.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sertifikasyon Birimi kuruldu

Hastaneler Bahekimliince, hastanelerinde salk alannda nitelikli insan gücünü yetitirmeye yönelik Salk Bakanl Eitim Yönetmenliine uygun sertifikal eitim programlarnn yürütülmesi ve bu eitim programlarn hayata geçirme, sertifika yenileme, denklik ve tescil ilemlerinin yürütülmesi amacyla Hastane bünyesinde Sertifikasyon Birimi kuruldu.

Türkiye genelinde 6 salk kurumuna salk yetkisinin verilmesiyle harekete geçen Dicle Üniversitesi Hastaneleri Bahekimlii Acil Bakm Hemirelii Sertifika Program yetkisini almak için gerekli yazmalara balad. Yaplan yazmalar sonucunda Türkiye de örnek olarak gösterilen ve 3. Basamak standartlarnda hizmet veren Dicle Üniversitesi Acil Travmatoloji Hastanesine Acil Bakm ve Sertifikasyon Program yetkisi verildi

Salk Bakanl Onayl Sertifika verilecek

Acil Travmatoloji Hastanesine Acil Bakm ve Sertifikasyon Program yetkisinin alnmas ile eitim programn hayata geçiren Sertifikasyon Birimi ilk eitim programna 2 -31 Ocak 2017 tarihler arasnda yaplacak olan Ameliyathane Hemireleri kursu ile balad. Sertifikasyon program çerçevesinde açlan kursa katlan kursiyerlere kurs sonunda Salk Bakanl onayl sertifika verilecek.

Ana Sayfaya Git