BESYO’da ‘Özel Yetenek Sınavı’ başladı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ‘Özel Yetenek Sınavı’ başladı.

Haberler 04.09.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk örencilerini geçen yl kabul eden BESYOnun, 2018-2019 Eitim Öretim Yl Beceri-Koordinasyon Parkuru Snavnn ilk gününde, kzlar ter döktü. Snav öncesinde parkuru ziyaret eden Mu Alparslan Üniversitesi Rektör yardmclar Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer ve Prof. Dr. Yaar Karada ile Genel Sekreter Öretim Görevlisi Harun Demir ile Genel Sekreter Yardmcs Ferit Uslu, BESYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Krmolu nezdinde BESYO ekibine ve örenci adaylarna baarlar diledi.

ÖZEL YETENEK SINAVI

Rektör Yardmcs Prof. Dr. Tüzer, snavn kurallara uygun, adil ve effaf bir ekilde tamamlanmas için BESYOnun akademik ve idari ekibinin yan sra Basn-Yayn ve Halkla likiler Müdürlüü ve Bilgi lem Daire Bakanl personellerinin de hummal bir çalma yürüttüüne dikkat çekerek, sportif bakmdan elenceli bir snav süreci yaanmas temennisini dile getirdi.

Üniversitedeki kapal spor salonunda düzenlenen snavn ilk gününde, kz örenci adaylar iyi performans ortaya koymak için kyasya mücadele etti. Bu yl yaklak 600 örencinin bavurduu özel yetenek snavnda, 7 farkl istasyondan oluan beceri-koordinasyon parkur testi ile adaylarn sportif becerisi, çabukluu ve dayankll ölçülüyor.

Ayrca, 3-6 Eylül tarihleri arasnda yaplacak yetenek snav ile örenci alan BESYO, Beden Eitimi ve Spor Öretmenlii Bölümüne 60, Antrenörlük Eitimi Bölümüne 60 ve Spor Yöneticilii Bölümüne 40 olmak üzere toplam 160 örenci kabul edecei örenildi.

Ana Sayfaya Git