1 haftada 5 bin saate yakın ders uzaktan eğitimle verildi

Salgın nedeniyle uzaktan eğitime geçen üniversitelerden istatistikler gelmeye başladı. İstanbul Aydın Üniversitesi, 1 haftalık süreçte toplam 4 bin 631 saatlik dersi uzaktan eğitimle verdiğini açıkladı.

Haberler 01.04.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinin Wuhan kentinde balayarak ksa sürede tüm dünyay etkisi altna alan, Dünya Salk Örgütünün pandemi ilan ettii COVID-19 salgn nedeniyle üniversiteler, YÖK kararyla uzaktan eitime geçmiti. Bir haftas dolan uzaktan eitim sürecinden istatistikler gelmeye balad. stanbul Aydn Üniversitesi, geçtiimiz bir hafta boyunca toplam 4 bin 631 saatlik dersi uzaktan eitimle verirken, 1 saat diliminde 100, gün içinde ise bin 300 öretim üyesinin katlm salanarak uzaktan eitime geçtiini duyurdu.

SSTEMN YÜZDE 97S UZAKTAN ETME GEçT

Doç. Dr. Mustafa Aydn, Online Eitime 2006 ylnda geçtiklerini belirterek; Biz 14 yldr uzaktan eitim veren bir üniversiteyiz. 8 ortak ders, 5 tezsiz yüksek lisans program, 2 ön lisans program ve 50 lisans dersini uzaktan eitim yöntemiyle veriyoruz. Koronavirüs (COVID-19) salgn sebebiyle alnan önlemlerle birlikte uzaktan çalma ve eitim modellerinihzla hayata geçirdik. Uzaktan eitim sürecinde öretmen ile örencilerimiz arasndaki mesafeyi ortadan kaldrarak etkileimli ders ilenmesine imkan saladk. Bu sistem ile üniversitenin tüm önlisans, lisans ve lisansüstü eitim birimlerinde yaygnlatrld. Tek arzumuz örencilerimizin bu zorlu süreci en iyi ekilde geçirmeleri. Onlarn uyarlara harfiyen uyduunu biliyor ve hep birlikte baaracaz diyorum diye konutu.

GÜN çNDE BN 300 ÖRETM ÜYES DERS VEREBLYOR

stanbul Aydn Üniversitesi Uzaktan Eitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tevfik Gülsoy da uzaktan eitime en hazr üniversitelerden bir olduklarn ifade ederek; Uzaktan eitime geçileli bir hafta oldu. Üniversite olarak, YÖKün ald kararlarn hemen ertesinde hzla organize olduk. Zaten hazr olan altyapmz sayesinde de285 programn 278ini uzaktan eitim sistemine hazr hale getirdik.Bu rakam, üniversitede verilen tüm eitimin yüzde 97sine tekabül etmekte. Derslerimizin balad 1 saat dilimde 100 öretim üyesi, gün içinde ise bin 300 öretim üyesi ders verebilmekte.23 Mart itibariyle 4 bin 631 saatlik dersi uzaktan eitimle verdik.Bu haftadan itibaren de bu sayy 5 bin saatin üstüne çkarmay hedefliyoruz. Uzaktan eitim ile verilmesi zor olan, tamamen uygulamaya dayal dersler için de çözüm üretiyoruz. Örnein tak tasarm bölümündeki dersler bu kategoriye giriyor. Bu gibi dersler için çizime dayal dokunmatik ekran çözümü üzerinde çalmalarmz sürüyor diye konutu.

DERSLER SINIFTAYMI GB LENEBLYOR

YÖKün karar vermesi halinde vize ve final snavlarnn da online sistem üzerinden gerçekletirilebileceini kaydeden Prof. Dr. Gülsoy, Üniversite olarak snavlarn online yaplmas için altyapmz hazrlamaya devam ediyoruz. Aslnda bununla ilgili altyapmz var, ancak hatasz hizmet için çalmalarmz sürüyor dedi.

Prof. Dr. Gülsoy, stanbul Aydn Üniversitesinin daha önce de belli ölçüde uzaktan eitim veren bir üniversite olmas nedeniyle, sürece daha hzl ve daha kolay adapte olduunu belirterek, sözlerini öyle tamamlad:

Uzaktan eitimde, Örenim Yönetim Sistemi için Moodle, canl dersler için ise Adobe Connect programlarn kullanyoruz. Örencinin sisteme giriini ise üniversitemizin bilgi sistemi olan UBS ile salyoruz. Bu sayede örenci dersi tpk snftaymçasna ileyebiliyor, hatta sistem araclyla el kaldrp akademisyene soru dahi sorabiliyor. Canl verilen dersler kaydedilerek, kaçran örenciler için ayn dersi banttan izleme olana da sunuluyor.

Ana Sayfaya Git