10 ayda 10 bin ders!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA Televizyonu'nun kendi alanındaki rekorunu, "Bugün EBA TV 10 bininci ders videosunu çekti. Bir videonun hazırlığı günlerimizi alıyor. Nasıl bir emek ve ne müthiş bir alın teridir bunu ancak süreci izlediğinizde anlayabilirsiniz." ifadeleriyle duyurdu.

Haberler 01.02.2021 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Türkiyede ilk Kovid-19 vakas görüldükten hemen sonra Milli Eitim Bakanl ve TRT i birlii ile oluturulan TRT EBA TV lkokul/Anaokulu, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise kanallar SD ve HD olarak 23 Mart 2020 tarihinde yayn hayatna balad.

Uzaktan eitim sürecinin balad günden 29 Ocak 2021e kadar 112 farkl brantan alannda uzman yaklak 1000 gönüllü öretmen ile kameraman, kurgucu, yönetmenden oluan yüzlerce teknik personel TRT EBA Televizyonu kanallarna ders videolar çekmek için görev ald.

Bu süreçte Ankara ve stanbulda Milli Eitim Bakanl ve TRTye ait 13 stüdyo kuruldu. Mesleki ve Teknik Eitim derslerinin çekimleri için de Türkiyenin farkl illerinde stüdyolar hazrland. Tüm bu stüdyolarda uzaktan eitimin balad ilk günden 29 Ocak 2021 tarihine kadar çekilen ders videosu says 10 bine ulat.

Üç kanalda bugüne kadar toplamda 11 bin 128 saat yayn yapld ve yaynlar devam ediyor.

Ders videolarnn yan sra Öretmenler için Öretmenler Odas, Veliler çin Bizden, Örenciler için Özel Eitim içerikleri, deneyler ve akll teneffüs gibi 932 ders d etkinlik videosu da çekilerek yaynland.

KORONAVRÜS SALGINI, ETM GÜNDEMNN ORTASINA BR GÖKTAI GB DÜTÜÜ

Açklamada görülerine yer verilen Bakan Selçuk, koronavirüs salgnn, eitim gündeminin ortasna bir gökta gibi dütüünü vurgulayarak, Gördük ki zamann ruhuna ayak uydurmadan bundan sonrasn götüremeyeceiz. Bu öngörülemeyen süreçte öretmenlerimizle birlikte olaanüstü eyler yaptk. Her eyden önce artlara en ksa sürede uyum salayarak EBA Televizyonu yoluyla uzaktan eitime geçtik. çocuklarmzn eitimden kopmamalarn saladk. deerlendirmesinde bulundu.

Selçuk, EBA Televizyonunun kendi alanndaki rekorunu, Bugün EBA TV 10 bininci ders videosunu çekti. Bir videonun hazrl günlerimizi alyor. Nasl bir emek ve ne müthi bir aln teridir bunu ancak süreci izlediinizde anlayabilirsiniz. sözleriyle duyurdu. Bakan Selçuk, salgn nedeniyle snflarn kapsn kapatmak zorunda kaldklar günden bu yana kendi çocuklar gibi gördükleri bu ülkenin çocuklar için gece gündüz ter döken tüm gönüllü meslektalarna ve emei geçen herkese teekkür etti.

EBA MOBL DESTEK ARAçLARI LE 142 BN KLOMETRE YOL KATEDLD

Öte yandan Bakan Selçuk, ihtiyaç duyan örencilere internet destei salayan EBA mobil destek araçlarna ilikin sosyal medya hesabndan yapt paylamda ise EBA mobil destek araçlar ile yanndayz dediimiz her bir çocuumuz için yollardayz. Baz mesafeler, hedefler terimlerle ifade edilemiyor. Hedefimiz, her bir çocuumuza dokunabilmek. Destek noktalarmzla dileyen her örencimizin yan bandayz. ifadelerini kulland.

EBA destek noktalarnn ülkenin tamamnda örencilere hizmet verdiine dikkati çeken Selçuk, paylamna, Eylül 2020den bu yana EBA Mobil Destek Arac filomuz geniliyor. 167 EBA Mobil Destek Arac ile 142 bin kilometre yol katettik. Sadece EBA Mobil Destek araçlarmzla 2 bin 432 yerleim yerinde 38 bin 39 çocuumuza ulatk. Eitim için yollardayz. bilgilerinin yer ald video animasyon ekledi.uzak

Ana Sayfaya Git