100 bin öğrenci kitap okuyorlar!

ŞANLIURFA'da kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla 'Eyyübiye Okuyor' projesi kapsamında her gün 100 bin öğrenci, aileleriyle birlikte okul bahçesinde yarım saat kitap okuyor.

Haberler 14.01.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eyyübiye lçe Milli Eitim Müdürlüü ile Eyyübiye Belediyesi tarafndan balatlan Eyyübiye Okuyor projesi kapsamnda okul yöneticisi, öretmen, veliler ve örenciler her gün yarm saat birlikte kitap okuyor. Projeyle örencilere okuma alkanln kazandrmak, aile ve örenci ilikisini güçlendirmeyi amaçladklarn belirten Eyyübiye Milli Eitim Müdürü Ahmet Demir, her gün öle aras 100 bin örencinin 30 dakika kitap okuduunu söyledi. Demir, öyle dedi:

ALELERYLE KTAP OKUYORLAR

Eyyübiye ilçemizde 114 bin örencimizle birlikte Eyyübiye Okuyor projesini ekip arkadalarmzla birlikte hayatta geçirdik. Bu projenin temel amac örencilerimizi kitapla buluturmaktr. Bu projenin uygulanmaya konulmasyla birlikte okullarmzda ciddi destek geldi. Buradaki hedefimiz bütün örencilerimizi kitapla buluturmaktr. Bugün itibaryla 63 bin kitap hedefine ulatk. çok ksa zaman içerisinde bütün örencilerimizi kitapla buluturacaz. Projemizde öretmenimle okuyorum, ailemle okuyorum, açk alanda okuyorum. Bugün bilim Okulunda bin 200 örencimiz aileleriyle birlikte okul bahçesinde 30 dakika kitap okuduk. Bu projeye ailelerin ve vatandalarn destek çkmas bizleri çok mutlu ediyor. Bu ylki eitim-öretim sonuna kadar bu projeyi sürdüreceiz. Her bir örencimizin kitapla bulumasn talep ediyoruz. Bu proje için çok güzel dönüler oluyor. Eitim gönüllerinden ciddi anlamda kitap destei aldk. Kitaplarmzn deeri milli ve manevi deerlerine sahip çkan kiisel gelimelere katk sunan kitaplardr.

Proje kapsamnda Bilim lk ve Ortaokulunda eitim gören örenciler, aileleri ve öretmenleri ile birlikte okul bahçesinde hikaye ve romanlar okudu. Oldukça renkli görüntülerin ortaya çkt etkinlikte çocuklaryla birlikte kitap okuyan anne ve babalarn heyecanl olduklar görüldü.

Ana Sayfaya Git