103 Yıl Sonra Yeniden Kardeşlik İçin Çanakkale'deyiz Projesi

TÜRKAB tarafından görevlendirme yapılan Batman Belediyesi ile Batman Üniversitesi desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında kentte dezavantajlı 50 öğrenci, Çanakkale'ye uğurlandı.

Haberler 13.08.2018 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Kardelik Birlii (TÜRKAB) tarafndan hazrlanan, çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Batman Belediyesi ile Batman Üniversitesinin desteiyle hayata geçirilen, 103 Yl Sonra Yeniden Kardelik çin çanakkaledeyiz Projesi kapsamnda kentte dezavantajl 50 örenci çanakkaleye uurland.

TÜRKAB Batman l Bakan ehmus Temiz, belediye önünde düzenlenen uurlama töreninde, yapt açklamada, daha önce proje için ihtiyaç sahibi dezavantajl örenciler ile Batman Üniversitesinde örenim gören yabanc uyruklu örencileri seçtiklerini belirterek, bu kez de yetim örencilerin çanakkale gezisine katlacan söyledi.

çanakkalenin, kardeliin pekitirilmesinde önemli bir yeri bulunduunu dile getiren Temiz, Amacmz, çocuklarn dünyaya farkl bir açdan bakmalarn salamak, ülkemizin kilit tann neresi olduunu onlara göstermektir. Bu gençlerimiz oradan dünyaya ve ülkemize çok daha geni, farkl bir açdan bakacak. diye konutu.

Fetullahç Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016daki darbe giriimine deinen Temiz, unlar kaydetti:

Darbe giriiminin arkasndaki güçler bugün yeniden sahneye çkt. Bu kez de ekonomik sava balattlar. 103 yl önce çanakkalede nasl bunlar tarihin karanlklarna gömdüysek bugün de ayn ekilde bu hain er odaklarn tarihin derinliklerine gömeceiz. Dün olduu gibi bugün de yine ayn senaryo sergileniyor ama biz 1915teki ruhu 15 Temmuzda nasl canlandrdysak bugün yine ayn ruhu yeniden canlandracaz.

Örenciler daha sonra l Müftü Yardmcs Ahmet Dursunun okuduu dualarn ardndan çanakkaleye uurland.

Ana Sayfaya Git