11 bin öğrenciye yöresel yemek!

MUŞ Alparslan Üniversitesi (MAUN), kentin yemek kültürünü tanıtmak için 11 bini aşkın öğrencisine yöresel lezzetleri ikram ediyor. Üniversite yemekhanesinde aşçıların hazırladığı 9 çeşit yemekten en az birisi menüde yeralıyor. Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, "Öğrencilerimize evlerde pişirilen yöresel yemeklerin neler olduğunu, yerel lezzetleri tattırmak için bu çalışmayı başlattık" dedi.

Haberler 08.06.2022 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MU Alparslan Üniversitesi (MAUN), kentin yemek kültürünü tantmak için 11 bini akn örencisine yöresel lezzetleri ikram ediyor. Üniversite yemekhanesinde açlarn hazrlad 9 çeit yemekten en az birisi menüde yeralyor. Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Örencilerimize evlerde piirilen yöresel yemeklerin neler olduunu, yerel lezzetleri tattrmak için bu çalmay balattk dedi.

Türkiyenin çeitli bölgelerinden örencisi bulunan Mu Alparslan Üniversitesi, yöresel yemekleri tantmak için çalma balatt. Ayran a, halim a, gülük yemei, helise, kekek, kelem dolmas, Mu köftesi, yeil mercimekli bulgur pilav ve teter helvas gibi yöresel yemekler, üniversitenin açlar tarafndan özel olarak hazrlanyor. Yöresel lezzetlerden birisi, haftada bir gün yemek menüsüne eklenerek akedemisyen, personel ve örencilere servis ediliyor.

Diyarbakrdan Mua örenim için geldiini söyleyen Aye Bekta, Üniversitemiz yemekhanesinde Mu yöresine ait lezzetler çkarlyor. Bu uygulama sanrm Türkiyede bir ilk ve bizler beeniyoruz. Yöresel yemekleri, severek yiyoruz. Emei geçen tüm açlara ve emekçilere teekkür ederiz dedi.

Kentin yöresel yemeklerini tatma frsat elde ettiklerini ifade eden Van Ercili Muhammed Emre Bay, Üniversitemiz yemekhanesinde Muun yöresel yemeklerini tatmaktayz. Bu durumdan bizler oldukça memnunuz diye konutu.

EVLERDE PEN YEMEKLER

Mu Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Kentin yöresel lezzetlerini tantmak için bu çalmay yaptklarn bildirdi. Üniversitede 11 bini akn örenci bulunduunu ifade eden Polat, unlar söyledi: Yöresel lezzetleri tantmak istiyoruz. çünkü üniversitemizde 11 bini akn örencimiz var. Bu örencilerimizin önemli bir ksm, Mua uzak yerlerden geliyor. Dolaysyla bizler bu örencilerimize kentteki evlerde piirilen yöresel yemeklerin neler olduunu, yerel lezzetlerin nasl olduunu, örenci ve personellerimize tattrmak istiyoruz. Bu kapsamda hem örencilerimize, hem de personellerimize her cuma günü mutlaka bir yöresel yemek hazrlayarak, ikram ediyoruz. Örenci ve personellerimizin bundan büyük bir memnuniyet duyduunu müahede ediyoruz.

Ana Sayfaya Git