11 yaşındaki Ahmet Aras, kendi kitabını yazdı

ELAZIĞ'da anne ve babası öğretmen olan 4'üncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Ahmet Aras Ormanoglu, bin yıl sonrasında çocukların teknoloji bağımlılığını konu alan Kültür Bakanlığı onaylı '3007' adlı çocuk kitabı yazdı.

Haberler 13.07.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda Türk Dili ve Edebiyat Öretmen Ebru Ormanolu ile Beden Eitimi Öretmeni Ahmet Ormanolunun çocuklar Ahmet Arasn ana snfna balad dönemde çevreye olan duyarll, gözlemleri ve yorumlama becerisi, ailesinin ve öretmenin dikkatini çekti. lkokul birinci snfta, Dinozor Maceralar isimli kitabn yazan Ormanolu, ailesinin de desteiyle Mays 2018de, 3007 kitabn çkard.

KEND KTABINI YAZDI

Kültür Bakanl tarafndan anaylanan Ahmet Aras Ormanolu, çocukken dinozorlara oldukça meraklydm. Sonra kitap okurken, ben niye yazmyorum ki dedim. çizdiim dinozor resimlerini birletirerek, küçük hikaye kitaplar oluturmaya baladm. Öretmenim de bu yeteneimi kefetti. Ben üç sene boyunca bu kitaplar yazmaya devam ettim. Öretmenim üçüncü sene sonunda bir kitap yazmam istedi. Ben de söz verdim yazmak için. Birkaç gün konusunu düündüm. Bir gün babam televizyon izlerken ne konuda yazacama karar verdim. Sonra anneme konuyu anlattm, o da tamam dedi. Kitap yazdm gören baz arkadalarm da kitap yazmaya karar verdi. Bir kitap daha yazacam, Ortaça Oyunlar adnda dedi.

YETENEN KEFETT

Türk Dili ve Edebiyat Öretmeni olan anne Ebru Ormanolu da olunun küçük yalardan itibaren yeteneini kefettiini belirterek, Aras, küçük yalardan itibaren yeteneini belli ederdi. Düzgün cümle kurar, olaylara farkl açlardan bakard. Öncelikle dinozorlara merak sard. O söyler, ben yazardm, kitap haline getirirdik. Sonra öretmeni Selçuk Yldrmn tevikiyle, daha uzun bir kitap yazmaya karar verdi. Konuyu kendi belirleyerek, kendi cümleleriyle yazd. Ben sadece dizgi aamasna müdahale ettim. Kendi doumundan, bin yl sonrasn hayal ederek, çocuklarn daha mutlu olduu bir dünyada, teknoloji bamllnn daha snrl olduu bir dünya yazd. Bu ekilde Kültür Bakanl onayl ilk profesyonel kitap yazma deneyimini gerçekletirmi oldu diye konutu.

Beden Eitimi Öretmeni olan baba Ahmet Ormanolu ise olu Arasn kitap okumay çok sevdiini ifade ederek, Arasn yazmaya olan merak dier kitaplaryla balad. Kitabn olumasnda bizi tamamen Aras yönlendirdi. nallah ileride de devam gelir. Biz aile olarak, çocuumuzu bu konuda destekleyeceiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git