13 kursta eğitim

Mardin'de kadınlar belediyenin düzenlediği 13 kursta eğitime katılıyor.

Haberler 14.07.2021 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN - Mardin Büyükehir Belediyesinin, kadnlarn sosyal, kültürel ve mesleki alanda gelimelerine katkda bulunmak amacyla açt 13 kursta eitimler devam ediyor.

Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamada, Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanlnn, kentteki kadnlarn, sosyal, kültürel, mesleki, bedensel, ruhsal ve ekonomik alanda kendilerini gelitirmelerine katkda bulunmak için balama, arbane, keman, birinci ve ikinci kademe okuma kursu, resim, seramik, ngilizce, iaret dili, beslenme okulu ve Kuran- Kerim eitimi gibi alanlarda 13 kurs açt belirtildi.

KADINLARIN KATILIMI

Kovid-19 tedbirleri kapsamnda devam eden kurslara u an 308 kursiyerin devam ettii ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Bunun yan sra Kadna Yönelik iddetle Mücadele Birimi bünyesinde 4 psikolog ve sosyal hizmet uzman ile iddet maduru kadnlara yönelik psikolojik destek, bavuran kiilere bireysel terapi, çift terapisi, aile danmanl hizmeti de sunulmakta. Ev ziyaretleri yaplarak sosyal incelemelerde bulunma ve yönlendirme faaliyetleri devam etmektedir. Kre, oyun odasnda ise kadn personel ve kadn kursiyerlerin okul öncesi 3-6 ya aralndaki çocuklarna yönelik kre hizmeti verilmekte. Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanl, mesleki eitim, beceri ve farkndalk çalmalaryla kadn istihdamn önceleyen sosyal alanda gelimelerini salayan tarihi, kültürel ve manevi deerler bilincini gelitirici projeleri, kamu kurum ve kurulular, sivil toplum kurulular ile ibirlii içerisinde yürütmektedir.

Ana Sayfaya Git