14'ünde töre cinayetlerini yazdı

Bingöl'de 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi, töre cinayetlerini konu aldığı kitabını öğretmenlerinin desteği ile yayınladı.

Haberler 08.01.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde 14 yandaki ortaokul örencisi, töre cinayetlerini konu alan bir kitap yazd. Okul öretmenlerinin desteiyle yaynlanan kitap ilgi oda olurken, küçük kz ikinci kitab için hazrlklara balad.

Bingöl merkeze bal Göltepesi köyü Yeni Yerleim Ortaokulu 4. snf örencisi Nazime Koun, Kar Tanesi adl bir roman yazd. Rehber öretmenin yönlendirmesiyle kitap okumaya balayan Koun, yaz tatilinde okuduu kadn temal bir kitaptan etkilenerek kalemi eline ald. lk 8 ay karakter oluturan Koun, ana tema olarak belirledii kadn ve töre cinayetleri dorultusunda yazmaya balad. Kitab elinde yaklak bir yla yakn zamanda tamamlayan Koun, öretmenlerinin desteiyle kitabn yaynlad.

Ac ve geçmii ele aldm, töre cinayetlerini yazdm

Ksa sürede ilgi oda haline gelen Koun, yaad süreci anlatt. Rehber öretmeninin yönlendirmesi sonucu yazmaya karar verdiini belirten Nazime Koun, Rehber hocamz bizim snfa geldiinden pek bir kitap okuma alkanlm yoktu ama onun desteinden dolay gittikçe kitap okuma alkanl kazandm. Yaz tatilinde bize kitap yazmamz önerdi, ben de kitap yazmaya baladm. lk sekiz ay konu ve karakterler üzerinde durdum. Karakterleri tamamladktan sonra vazgeçtim ama hocalarmn srar üzerine geçtiimiz Ocak aynda yazmaya baladm. Kitabn ana temas olarak kadn, ac ve geçmii ele aldm ve töre cinayetlerini yazdm dedi.

Kitap basmnn ardndan çevresinden olumlu tepkiler aldn ifade eden Koun, Beni hem okulda hem de evde ziyarete gelenler güzel duygu ve düüncelerini paylayor, beni daha ilerisi için tevik ediyorlar. Bende bunun üzerine ikinci kitab yazma karar aldm ve yazmaya baladm. Bence bu konuda yetenei olan herkes yazmaldr diye konutu.

Örencimizin okuyucusu olduk

Kounun sahip olduu yeteneini Rehber Öretmeni Seval Barakazinin desteiyle kefettiini belirten Okul Müdürü Saim çakar ise, Böyle yetenekteki bir örenciye sahip olduumuz için tüm okul yönetimi olarak kendimizi ansl hissediyoruz. Snf rehber öretmeninin desteiyle örencimizin içindeki yetenek ortaya çkt. Yazarmz belli bir konuda yazmaya devam ederek kitabn oluturdu. Sonuç olarak Kar Tanesi kitab çkt. Bu vesile ile kendi örencimizin okuyucusu olduk dedi.

Ana Sayfaya Git