15 Temmuz ruhu okul bahçesinin duvarında

Mardin'in Midyat ilçesinde, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlık, okul bahçesinin duvarına resmedildi.

Haberler 03.06.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN - Mardinin Midyat ilçesinde, FETÖnün 15 Temmuzda gerçekletirdii darbe giriimi srasnda halkn ortaya koyduu direni, okul bahçesinin duvarna resmedildi.

Yeni Mahalledeki Midyat Necip Fazl Ksakürek mam Hatip Ortaokulunun 150 metre uzunluunda ve 6 metre yüksekliindeki bahçe duvarna Görsel Sanatlar Öretmeni Erkan Uur, örencilerinin yardmyla, FETÖnün 15 Temmuzda gerçekletirdii darbe giriimi srasnda yaananlarn resmini yapt.

lçe Milli Eitim Müdürü Abdulkadir Altay yapt açklamada, bu çalmayla örencilerin milli duygularn artrmaya ve bilinçlendirmeyi amaçladklarn belirterek, 15 Temmuzda yaananlarn o ac hatras sürekli çocuklarmzn gözü önünde, demokrasi ve millet iradesi bilincini sürekli yüreklerinde ve hafzlarnda tam olacaklar. dedi.

OKUL BAHçES DUVARI

Öretmen Erkan Uur ise örencileriyle yapt çalmada 15 Temmuzda halkn darbecilere direni gösterdiini söyledi.

Örenci Nisa Pekedis ise 15 Temmuz darbe giriiminde yaanlanlarn unutulmamas gerektiine iaret ederek, Bunun için okul duvarna çizdik. 15 Temmuzu unutmamalyz ve unutturmamalyz. dedi.

Meleke Demir, resimlerin o gece neler yaandn anlattn vurgulayarak, O gece bizim kalbimize girmi durumdadr ve hiçbir zaman unutmayacaz. ifadesini kulland.

rem Polat da 15 Temmuz da yaanan o karanlk geceyi ehitlerimiz kanlarn dökerek kazand. FETÖcü teröristlerin bize zararlar vermesini engellediler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git