17 bin öğrenci pamuk tarlasında

Siverek ilçesinde tarım işçiliğinde çalışan ailelerin çocukları okul yerine bu yıl da pamuk tarlasına gitti. Pamuk hasadının okulların açıldığı haftaya denk gelmesi ilçede 17 bine yakın öğrenci, okula 1 ay geç başlayacak.

Haberler 24.09.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

81 bin 576 örencinin eitim ve öretim gördüü ilçedeki tarm içilii yaparak geçimini salayan ailelerin çocuklar, 2018- 2019 eitim- öretim ylnda okul yerine yine pamuk tarlalarna gitti. lçe merkezinde ikamet edip, pamuk hasad için ilç merkezine 15 kilometre uzaklktaki Ediz mahallesinde çadrda yaayan ve ekonomik sorunlar nedeniyle tarm içilii yaptklarn belirten Ali Alparslan 30 gün sürecek olan pamuk hasad için tarlaya geldik. ki örencim var benim. Dier arkadalarn da örencileri var. Tarm iinde olduumuz için çocuklarmzla gelmek zorundayz. çocuklarmn her biri günde 30 ile 40 kilo arasnda pamuk topluyor. Mecburen okula geç balyorlar ve derslerinden geri kalyorlar. Biz de maddi imkanszlklardan dolay buraya gelmek zorundayz dedi.

Tarlada pamuk toplayan 9 yandaki Zeynep Alparslan, ise Pamuk ne zaman biterse o zaman okula balayacam. Okulda derslerimden geri kalyorum. Arkadalarm ve okulumu çok özledim. Okulda en çalkan örenciyim, tarladan dönünce çok çalmam gerekiyor diye konutu.

SIRTINDA UYUYAN BEBE LE PAMUK TOPLADI

Pamuk tarlasnda pamuk toplayan içilerin arasnda srtnda 1,5 yandaki çocuu ile pamuk toplayan kadn ise dikkat çekti. çocuu yerde uyuttuu zaman aladn belirten anne, çocuum durmad için srtmda balayarak pamuk topluyorum ve çok zorlanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git