18 bin öğretmene nitelik eğitimi!

MEB, bu yıl sektöre nitelikli eleman yetiştiren 18 bin öğretmene eğitim verdi.

Haberler 26.12.2019 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, bu yl 18 bin atölye ve laboratuvar dersi öretmeninin, iba ve mesleki geliim eitimi aldn bildirdi.

Özer, Bakanlk olarak mesleki ve teknik ortaöretimde bir ylda atlan önemli admlarn sürdürülebilirliinin salanmas için alan öretmenlerinin iba eitimleri ve mesleki geliimleriyle ilgili kapsaml bir paket hazrladklarn ifade etti.

Bu yl için balangçta 8 bin 400 öretmenin iba ve mesleki geliim eitimi almasn planladklarn belirten Özer, yeni i birlikleri ile bu sayy 10 bine çkarttklarn söyledi.

Bu hedefe 2019un ilk 8 aynda ulanca bu yl iba ve mesleki geliim eitimi alacak öretmen saysn 15 bin olarak güncellediklerini anlatan Özer, u deerlendirmede bulundu:

Düzenlediimiz merkezi ve mahalli eitimlerde bu yl toplam 18 bin atölye ve laboratuvar dersi öretmeni, iba ve mesleki geliim eitimi ald. Böylece 2019 ylnda öretmen eitimiyle ilgili koyduumuz hedefin de üzerine çktk. Bu kapsamda bir ylda mesleki ve teknik alan ve atölye öretmenlerinin yüzde 35i iba ve mesleki geliim eitimi alm oldu. Bunun yannda iba ve mesleki geliim eitimi alan öretmen says 2018 ylna göre 7 kat artt.

- Eitimler sektörlerle i birlii içinde gerçekletirildi

Mesleki ve teknik eitim alannda çok güçlü i birlikleri kurduklarnn ve bunun meyvelerini ksa sürede almaya baladklarnn altn çizen Özer, 2019 ylnda 18 bin öretmenimize verdiimiz iba ve mesleki geliim eitimlerinin yüzde 95ini sektörlerle kurduumuz ibirlikleri sayesinde verdik. Bu sonuç mesleki ve teknik eitimde sektörlerle kurulan güçlü i birliklerinin ne kadar önemli olduunu ortaya koyuyor. dedi.

Özer, süreçte, Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüü ile sektör temsilcilerinin büyük katks olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git