2 bilim sınıfı açıldı

Yunus Emre Enstitüsü Diyarbakır'da iki bilim sınıfı açtı. Enstitü, Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi kapsamında, Sur ve Bağlar ilçelerindeki iki okulda STEM ve robotik kodlama sınıfı oluşturdu

Haberler 18.02.2020 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iki okulda, Türkiye Akademik ve Bilimsel Birlii Projesi (TABP) kapsamnda, Yunus Emre Enstitü (YEE) tarafndan STEM ve robotik kodlama snf oluturuldu.

Yunus Emre Enstitüsü Bakan Prof. Dr. eref Ate, merkez Sur ilçesi Köprüba Ortaokulu ile Balar ilçesi Baclar Anadolu Lisesindeki snflarn açlnda gazetecilere yapt açklamada, enstitü olarak dünyann farkl corafyalarnda Türkiyeyi tanttklarn söyledi.

Cumhurbakanl himayelerinde yürütülen TABP projesi ile bilim diplomasisi yürüttüklerini aktaran Ate, projenin amacnn, kültürü ve bilimi ülkenin gündemine tamak ve bunun araclyla dünya halklaryla iletiimi gelitirmek olduunu vurgulad.

Ate, iki ay önce Mardinin Midyat ilçesinde açtklar bilim snfna gençlerin ilgi göstermesinin, kendilerini ikinci bir adm atmaya sevk ettiini belirterek, öyle konutu:

Yurt dnda yaptmz kitap satlarndan elde ettiimiz gelirin bir ksmyla böyle bir yatrm yapma karar aldk. Özellikle Cumhurbakanmzn ve Milli Eitim Bakanmzn da üzerinde durduu bu corafyada, yeniden bilimin, akln ve kültürün merkeze alnd bir yaklam yaygnlatrmak istiyoruz.

BLM SINIFLARI

Dünyada ilk robotu icat eden El Cezerinin bu topraklarda yetitiini anmsatan Ate, Diyarbakrdaki snfn adn da ona atfettik. Bu snfta da çocuklarmz ve gençlerimiz, dünyayla rekabet edebilecek bir duruma gelebilsinler. Bunun altyapsn oluturmak için bilim snfn açtk. Ümit ediyoruz ki tekrar bu topraklar, bir dönem olduu gibi bilimin, entelektüel geliimin, düünce hayatnn merkezi olur.

Ate, bir gazetecinin Bölgedeki örencilerin TEKNOFEST Havaclk, Uzay ve Teknoloji Festivaline katlmas için destek verilecek mi? sorusunu öyle yantlad:

Bu hafta boyunca Balkanlarda TEKNOFESTin tantmn yapacaz. Önümüzdeki haftalarda da dünyann her tarafnda. Nasl yurt dnda bilimle uraan ve projeleri olan gençleri biz buraya yönlendirip tevik ediyorsak tabi ki bu bölgede yaplacak müracaatlar da destekleyeceiz. Bu topraklar da bilim, tekrar öncelikli konu olsun istiyoruz.

Baka bir gazetecinin, YEE, bölgede bilim snf açmaya devam edecek mi? sorusu üzerine ise Ate, Milli Eitim Bakan ile görüüyoruz, bunu bir kampanyaya dönütürmeyi hedefliyoruz. Sadece merkezi bütçeden deil ayn zamanda halkn da katks, buradaki ve Batya gitmi i insanlarnn katk vermesini temenni ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git