2 bin öğrenciye hijyen seti

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi, korona virüs salgını sürecinde ertelenen yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi öğrencilere hijyen setlerini ulaştırdı.

Haberler 06.10.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi ve özel olmak üzere ilkokul 1. snf örencileri, okul öncesi örencileri, özel eitim okullar ana snf ve 1. snflar için geçtiimiz hafta yüz yüze eitim balamt. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarna dikkat edilen okullarda Kayapnar Belediyesi, 2 bin öreniciye ykanabilir maske, kolonya ve dezenfekte mendilin yer ald hijyen setini ulatrd. Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, ehit Polis Sabri Kün lkokulu ve Mevlana lkokulunu ziyaret ederek, miniklerle sohbet etti. Kaymakam Koç, Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Yahya Aknc ile birlikte örencilere hijyen setlerini datt.

UZAKTAN ETME CDD DESTEK VERYORUZ

Bu yl mahzun ve buruk bir ekilde okullarn ksmi olarak açldn dile getiren Kaymakam Koç, Kültür Müdürlüü tarafndan hazrlanan hijyen setlerini datmak için ilçedeki Sabri Kün lkokulunu ziyaret ettiklerini ifade etti. Kaymakam Koç, Uzaktan eitimin ön plana çkt bu dönemde 18 ayr noktada EBA destek noktalar oluturduk. Bu zor ortamda eitim ve öretim sisteminin devam etmesi de gerekiyor. nallah sürecin bir an önce almasn temenni ediyorum. Okullarmzn çocuklarla cvl cvl olmasn arzuluyoruz dedi.

Okullarn hijyen, sosyal mesafe ve temizlik konusunda çok dikkatli olduunu vurgulayan Kaymakam Koç, örencilerin rahat, huzurlu ve güvenli bir ekilde derslerini yapabilmeleri için öretmenlerin büyük gayretle eitim verdiini bildirdi. Velilerden çocuklarn okula gönderme noktasnda rahat olmalarn isteyen Kaymakam Koç, Kayapnar Belediyesi olarak okullarn dezenfekte edilmesi ve hazrlanmas için ciddi katk veriyor. Yeni eitim ve öretim ylnn tekrardan hayrl olmasn diliyorum. Bu zor sürecin bir önce almasn arzu ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git