2 milyon öğrenci, EBA TV derslerini TV+'ta izledi

Pandemi döneminde eğitime evden devam eden öğrenciler, derslerini Türkiye'nin dijital televizyon platformu TV+ üzerinden sürdürürken, evde eğlenceli vakit geçirmek isteyenler de bol bol film izledi

Haberler 16.06.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemi döneminde eitime evden devam eden örenciler, derslerini Türkiyenin dijital televizyon platformu TV+ üzerinden sürdürdü.

Turkcellden yaplan açklamaya göre, Turkcellin dijital yaynclk platformu TV+, eitimin ve çalmalarn evden yürütüldüü dönemde en çok tercih edilen uygulamalardan biri oldu. Film kanallarndan spor kanallarna, belgesellerden çocuk içeriklerine binlerce içerik sunan TV+, bu dönemde seyircilerine baka dünyann kaplarn aralad.

Eitimlerine evlerinden online olarak devam eden örenciler ise TV+ üzerinden EBA TVden takip etti. 2 milyon örenci, eitimlerini aksatmamak için EBA TVden derslerini izledi. Turkcellin örenciler için mart ayndan itibaren tanmlad GB hediyeleri sayesinde örenciler, derslerini kesintisiz ve hzl bir ekilde takip etme ans buldu. EBA TV kanallar arasnda ise TRT EBA TV lkokul kanal, ortaokul ve lise kanallarna göre daha çok izlendi.

Evde elenceli vakit geçirmek isteyenler, bu süreçte bol bol film izledi. Binlerce film, dizi ve belgeselden oluan TV+ içeriinden mays aynda seyircilerin en çok tercih ettii filmler; Her ey Aktan, Oceans Eight, Sahil Güvenlik, Adalet Birlii ve Dönerse Senindir oldu.

Türkiyenin TV+ en çok takip eden illeri arasnda ise stanbul, Ankara, zmir, Adana, Diyarbakr, Bursa, Konya, Denizli, Antalya ve Gaziantep yer ald.

- Bundesliga rekor krd

Futbolseverler, tutkunu olduu Alman futbol ligi Bundesligay bu süreçte TV+tan takip etti. S Sport ve S Sport 2den canl olarak yaynlanan Bundesliga Ligi maç yaynlar izleyici tarafndan büyük ilgi gördü. Bu dönemde S Sport 1 kanal 2 kat, S Sport 2 kanal ise 4 kat fazla izlenerek büyük bir rekora imza att.

16 Maysta oynanan ilk maçlarn yaynlar srasnda, mays aynn dier günlerine oranla S Sport 1 kanal yüzde 420, S Sport 2 kanal ise yüzde 795 daha fazla izlendi.

26 Maysta oynanan ve ligde ampiyonluu etkileyecek Borussia Dortmund-Bayern Münih maç ise karantina dönemi ortalamasna göre yüzde 1.208 izlenerek en çok izlenen yayn oldu.

17 Haziranda balamas planlanan Premier Lig de futbolseverler tarafndan TV+tan takip edilebilecek.

Tenis tutkunlarnn hasreti de Novak Djokovic, Dominic Thiem gibi yldzlarn katld ve Eurosport 2den yaynlanan Adria Turnuvas ile bitecek.

Ana Sayfaya Git