20 bin öğretmen ataması için başvurular başladı

MEB'in ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu için başvurular başladı. Başvurular, 1 Nisan'da sona erecek.

Haberler 27.03.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) atamas yaplacak 20 bin sözlemeli öretmen kadrosu için bavurular balad. Bavurular, 1 Nisanda sona erecek.

Sözlemeli öretmenlik için yaplacak sözlü snava davet edilmek üzere yaplacak bavurular elektronik ortamda https://ilkatama.meb.gov.tr adresinden alnacak. Bavuru onaylar, il, ilçe milli eitim müdürlüklerince yaplacak. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak tekil eden adaylar, sadece bir alana bavuruda bulunabilecek.

Öretmen alm için adaylar, Türkçe, ilköretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyat, tarih, corafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, ngilizce, rehberlik, okul öncesi ve snf öretmenlii alanlar bakmndan KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, çince, Franszca ile Rusça alanlarna KPSSP120 puan türünden, dier alanlar bakmndan da KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almalar kaydyla müracaatta bulunabilecek.

Adaylar, elektronik ortamda yaptklar bavurular ve buna ilikin elektronik müracaat formunun çktsn, ahsen ya da noter araclyla vekalet verecekleri kiiler araclyla il veya ilçe milli eitim müdürlüklerine onaylatacak.

Bavuru tarihi itibaryla askerlik için sevke tabi olanlar ile halen askerlik

hizmetini yapan öretmen adaylar, bavuruda bulunabilecek. Bu adaylardan askerlik hizmetini yapmakta iken öretmenlie atananlar, halen askerde olduklarn ve muhtemel terhis tarihlerini gösterir bir belgeyi en ksa süre içinde dilekçe ekinde atandklar il milli eitim müdürlüklerine gönderecek ve terhis tarihini takip eden bir ay içinde göreve balatlacaklar.

Sözlemeli öretmenlik için sözlü snava girmek üzere yaptklar bavurular onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan balamak üzere, alanlar bakmndan belirlenen kontenjan saysnn üç kat aday, yerletirildikleri snav merkezinde sözlü snava alnacak. Sözlü snava alnacak adaylar Bakanln internet sitesinden duyurulacak.

- Sözlü snavdan en az 60 alanlar tercih yapabilecek

Sözlü snav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar baarl saylarak sözlemeli öretmenlie atanmak üzere tercih yapma hakkn elde edecek. Bu adaylar en fazla 20 eitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek.

Tercihler, ayn il veya farkl illerde bulunan eitim kurumlar arasndan istenilen öncelikte yaplabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe mill eitim müdürlüüne onaylatlacak.

Açklanan bavuru takvimine göre, 20 bin sözlemeli öretmen atamasna ilikin ön bavurularn alnmas, sözlü snav merkezlerinin ilan ve snav merkezi tercihlerinin alnmas bugünden itibaren 1 Nisana kadar yaplacak. Adaylarn, sözlü snava alnacaklar snav merkezlerinin listesi ise 5 Nisan 2019da yaymlanacak.

Sözlü snavlar, 12-30 Haziranda yaplacak ve snav sonuçlar 4 Temmuzda ilan edilecek. Sözlü snav sonuçlarna ilikin itirazlar, 8-10 Temmuzda alnacak, 16 Temmuz 2019da sonuçlandrlacak.

Tercihlerin alnmas ve atama ilemi ile ilgili tarihler, Bakanlkça daha sonra açklanacak.

Ana Sayfaya Git