20 bin öğretmen atandı

MEB, yaklaşık 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını yaptı. Adaylar sonuçları "e-Devlet" sistemi üzerinden öğrenebilecek.

Haberler 02.09.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) Türkiye genelinde 60 alanda 20 bin sözlemeli öretmen atamas kapsamnda 19 bin 910 öretmenin atamas gerçekletirildi. Atama sonuçlar Bakanln e-devlet ve personel.meb.gov.tr internet adresinden örenilebilecek.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, sözlemeli öretmen atamas için Bakanln Baöretmen Salonunda düzenlenen törene katld.

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda adaylarn katlmad atama töreninde yapt konumada, eitim öretim ylnn açln dün yaptklarn hatrlatt.

Bir an önce okullarnn açlmasn temenni ettiklerini dile getiren Selçuk, bugün 20 bin öretmenin daha eitim ailesine dahil olduunu söyledi.

Göreve baladklar günden bu yana ekip arkadalaryla her zaman öretmeni merkeze alan bir bak açsyla hareket ettiklerine iaret eden Selçuk, u deerlendirmelerde bulundu:

Öretmenlerimizin çocuklaryla bulumas için yeni bir dönemi balatm oluyoruz. Salgn döneminde gördük ki kendisine imkan, frsat, deer verilen tüm arkadalarmz ellerinden gelenin çok çok fazlasn büyük bir gayret ve sorumlulukla yaptlar ve yapmaya devam ediyorlar. Öretmenlik, akademik bilgi kadar ayn zamanda bir vicdan ii. Bizler aldmz sorumlulukla kendi geliimimizle beraber çocuklarmzn, örencilerimizin geliimini de büyük bir vazife olarak görüyoruz. Göreve yeni balayacak arkadalarmza da seslenmek isterim. Hepiniz hem zihninizi hem de bedeninizi etkin ekilde çaltracanz, vicdannz pusula olarak göreceiniz, fedakarlkla dolu bir meslee balyorsunuz. çinde bulunduumuz bugünlerde görüyoruz ki her zaman artlar deiebilir, milletimizin zor zamannda, milletimizin yannda olmak bizim asli vazifemizdir.

Selçuk, her artta mesleklerini hakkyla yerine getirmek için ellerinden geleni yaptklarn söyledi.

Öretmenlerin en deerli varlk olan insan için, çocuk için çaltklarn vurgulayan Selçuk, çocuklarn hakkn, hukukunu korumann peinde olduklarn vurgulad.

Bu meslein öretmenler tarafndan fedakrca yürütüleceinden hiçbir endiesi bulunmadnn altn çizen Selçuk, Ziya Öretmen olarak her zaman sizin yannzdaym, sizin itibarnz benim itibarmdr, bizim itibarmzdr. Sizlerle beraber Türkiyede öretmen ihtiyacmz daha fazla gidermi bulunuyoruz, büyük oranda karlam oluyoruz. Türkiye genelinde öretmen doluluk oran bugün yüzde 93e ulam oldu. Bu, güzel bir haber. diye konutu.

Baöretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öretmenleri rahmetle anan Selçuk, yeni atanan öretmenlere baarlar diledi.

MEB Personel Genel Müdürü Ömer nan da bu atama ile öretmen saysnn 977 bine, ülke genelinde doluluk orannn ise yüzde 93e ulaacan belirtti.

Konumalarn ardndan Bakan Selçuk, salonda bulunan gazetecilerden kura için rakam istedi. Kura numarasnn 379658012 olarak belirlenmesinin ardndan Ziya Selçuk butonuna bast ve atama balad.

Salondaki ekranda adaylarn atand iller ve okullar paylald. Bakanlk kadrolarnda görev yapmak üzere 19 bin 910 sözlemeli öretmen atand. 20 bin sözlemeli öretmen atamas kapsamnda, milli sporculardan beden eitimi alanna 90 öretmen atamas daha önce yaplmt.

Ana Sayfaya Git