20 Bin Öğretmen Önümüzdeki Ay!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "20 bin öğretmenin mülakatını yaparak atamasını gerçekleştirdik. 20 bin öğretmenin de mülakatını tamamladık. Önümüzdeki ay atamasını yapacağız." dedi.

Haberler 28.06.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz, Sivasta Necmettin Erbakan Bulvarndaki Osman Seçilmi Mesire Alannn açlnda yapt konumada, vatandalarn Ramazan Bayramn kutlayarak, bayramn diriltici rüzgarnn bereket, huzur, bar getirmesi, birlik ve beraberlii güçlendirmesi temennisinde bulundu.

Ylmaz, eitimde frsat eitliini salamann vazifeleri olduunu, geçen yl ortaöretime geçi snavnda sorularn tümünü doru cevaplayanlarn Van, Erci, Edremit, Mu ve Tunceliden çktn anmsatt.

Bu yl da yine Vartodan, Tunceliden, Adyamandan, Mutan, Siirtten, Hakkari Yüksekovada bu baary yakalayan örencilerin bulunduuna iaret eden Ylmaz, te frsat eitlii budur. Kahramankazandaki, zmirdeki ve stanbuldaki ile Vandaki, Tuncelideki, Siirtteki örenci ayn baary gösteriyorsa eitimde frsat eitliini salamsnz demektir. ifadelerini kulland.

Bakan Ylmaz, sözlerini öyle sürdürdü:

ÖRETMEN ATAMALARI

Önümüzdeki yl 1, 5 ve 9. snflar yeni müfredatla eitime balayacaklar. Ondan sonra 2, 3 ve 4. snflar, 6, 7 ve 8. snflar ile 10, 11 ve 12. snflar ve yapabilirsek hepsini önümüzdeki yl bitirmeye çalacaz. 2018-2019 eitim ylnda her snfta yeni müfredatla eitime balam olalm. Bunu yapabilirsek inallah o zaman örencilerimiz bilgiyi, teknolojiyi sadece kullanan deil ayn zamanda üreten olacak. Milli gelirin 860 milyar dolarsa G-20nin üyesiysen dünyada da ilk 20nin içerisindeysen bunu eitim sistemine borçlusun. Niye ilk 10a giremedik. Bunu da eitim sistemimize borçluyuz. çünkü daha yüksek nitelikli ürünler üretemiyoruz.

Son bir ylda zor bir dönemden geçtiklerini ve bu zor dönemleri yüz akyla atlattklarn ifade eden Ylmaz, bu dönemde eitime önemli yenilikler kazandrdklarn belirtti.

Ylmaz, bir yl içerisinde 20 bin derslik yaptklarn anlatarak, Sözlemeli öretmen uygulamasn balattk. 20 bin öretmenin mülakatn yaparak atamasn gerçekletirdik. 20 bin öretmenin de mülakatn tamamladk. Önümüzdeki ay atamasn yapacaz. Okul öncesi eitimi yaygnlatryoruz. Geçen yl ile bu yl arasnda artan örenci says 106 bin 748. Bu son yllardaki en büyük arttr. Eitiminiz iyi olursa siz çok eyi baarmsnz demektir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git