20 bin öğretmen yetersiz kalıyor!

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, 20 bin öğretmen atamasının ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.

Haberler 25.02.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen), eitim emekçilerinin alanmaya balamadan ve maske, mesafe ve yüzey/solunum hijyeni salamadan okullarn 1 Martta açlmasna ve telafi program uygulanmadan snav yaplmasna dair basn toplants düzenledi. Eitim Sen Genel Merkezinde yaplan toplantya Eitim Sen Merkez Yönetim Kurulu üyeleri katld.

TELAF PROGRAMLARI YAPILMALI

MEBin eitim emekçilerinin alanmasn balamadan ve maske, mesafe ve yüzey, solunum hijyeni salamadan okullarn açlmasna tepki gösteren Eitim Sen Genel Bakan Nejla Kurul, 9, 10 ve 11inci snflarda telafi programlar olmadan snavlarn yaplacak olmasnn eitsizlii artracan kaybetti. Hiçbir telafi program yaplmadan bu snavlarn yaplmas, eitimsel olarak doru olmad gibi etik-politik olarak da yerinde bir karar deildir diyen Kurul, 1 Kasm 2020ye kadarki konular kapsayacak snavlarn iptal edilmesi gerektiini ifade etti.

SORUMLULUK MEB VE KTDARIN

Yüz yüze eitime geçebilmek için bata a olmak üzere alnabilecek tüm tedbirlerin hzla uygulanabileceini savunan Kurul, bu tedbirleri hayata geçirmemenin kayp bir kuak yarataca uyarsnda bulundu. Sorumluluunun iktidar ve MEBde olduunu kaydeden Kurul, Eitim Sen olarak süreci yakndan takip edeceimizin, örencilerimizin ve tüm eitim birleenlerinin salkl eitim hakkn savunmaya devam edeceimizin bilinmesini istiyoruz dedi.

HTYACI KARILAMAKTAN UZAK

MEB Ziya Selçukun 20 bin öretmen atanacana dair açklamasna da deinen Kurul, 2019 yl Saytay raporuna göre 100 bin öretmen aç varken pandemiyle birlikte artan ihtiyaca ramen 20 bin öretmenin atanmasnn ihtiyac karlamaktan uzak olduunu belirtti. Kurul, bakann belirttii rakamn yaklak on kat kadar öretmene ihtiyaç duyulduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git