200 bin Suriyeli öğrenciyle!

"200 bin Suriyeli kardeşimizin çocukları, ülkemizde, okullarımızda, sınıflarımızda çocuklarımızla beraber aynı eğitimi paylaşıyorlar. Türkiye'deki üniversitelerde yaklaşık 19 bin Suriyeli öğrenci, geçici eğitim merkezlerinde de 305 bin çocuk eğitim alıyor"

Haberler 28.02.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Müstear Yardmcs Ercan Demirci, 200 bin Suriyeli kardeimizin çocuklar, ülkemizde, okullarmzda, snflarmzda çocuklarmzla beraber ayn eitimi paylayorlar. Türkiyedeki üniversitelerde yaklak 19 bin Suriyeli örenci, geçici eitim merkezlerinde de 305 bin çocuk eitim alyor. dedi.

Mardinde 23 ilin milli eitim müdürlerinin katlmyla, Milli Eitim Bakanl Yabanc Uyruklu Örencilerin Koordinasyon Toplants yapld.

Bir otelde düzenlenen toplantnn açlnda konuan çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararnameyle Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, kentte misafir edilen Suriyeli çocuklarn yaadklar tramvay atlatmalar için günlük yaama katlmalarn saladklarn söyledi.

Suriyeli örencilerin Türk örencilerle ayn hizmeti aldna iaret eden Yaman, bu hizmetlere Mardin Büyükehir Belediyesini de dahil ettiklerini vurgulad.

Mustafa Yaman, bu kapsamda snmaclarn hem il içine hem de il dna gidilerini çok rahat salayabilecekleri imkan sunduklarn dile getirerek, bu çalmalarn süreceini aktard.

- Suriyeli snmaclarn eitimi

Müstear Yardmcs Demirci, Türkiyede yaklak 5 senedir 3 milyona yakn snmacnn yaamn sürdürdüünü anmsatt.

Ülkede yaklak 835 bin 6-18 ya aras snmac çocuk bulunduunu ifade eden Demirci, hedef kitleleri olan 835 bin çocuktan 186 bininin okullarda okuduunu kaydetti.

Ercan Demirci, 15 bini ise okula gelemeyen e-Okul yoluyla okuyan çocuklarmz. Toplamda 200 bin Suriyeli kardeimizin çocuklar, ülkemizde, okullarmzda, snflarmzda çocuklarmzla beraber ayn eitimi paylayorlar. Türkiyedeki üniversitelerde yaklak 19 bin Suriyeli örenci, geçici eitim merkezlerinde de 305 bin çocuk eitim alyor. çraklk okullarmz Suriyeli örencilerimizin istifade etmesi için kaplarn sonuna kadar açm durumda. Gelecek sene bu daha da yaygn hale gelecek. diye konutu.

Toplantda, Hayat Boyu Örenme Genel Müdürü Ali Rza Altunel ve l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar da birer konuma yapt.

Ana Sayfaya Git