2020 LGS yerleştirmeleri için ek kapasite oluşturuldu

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, liseye başlayacak öğrenci sayısındaki artış nedeniyle 2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çalışmalarına erken başladıklarını, gerekli gördükleri durumlarda ek kapasite oluşturduklarını belirterek, "Mart ayı itibarıyla, sınavla ve sınavsız öğrenci alacak okullar ve kapasitelerini belirleme çalışmaları tamamlanmış olacak. Tüm süreç planladığımız gibi ilerliyor. Herhangi bir ciddi kapasite sorunu öngörmüyoruz." dedi.

Haberler 18.02.2020 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), LGS kapsamnda 2020 yl ortaöretim kurumlarna yerletirme ile ilgili süreci örenci saysndaki art nedeniyle erken balatmt. Bakan Yardmcs Mahmut Özerin bakanlnda il müdürlerine yönelik bölgesel toplantlar yapld ve her bir ilin 2020 LGS örenci yerletirmeleri ile ilgili durumlar incelendi.

Bu toplantlarda tüm illerde her bir kayt bölgesinde geçi yapacak örenci saylar, mevcut okullarn kapasiteleri, yapm devam eden okullar ve yeni yatrmlarn tamam deerlendirildi.

2020 LGS kapsamnda merkezi snav puanyla ve snavsz örenci alacak okullarn kontenjanlarnn belirlenmesine yönelik iller tarafndan yaplan çalmalar tamamland. MEB, her ilde snavla ve snavsz örenci alacak okullar ve kapasitelerini belirlemeye yönelik çalmalar mercek altna ald. Bu kapsamda Bakanlk illerle tek tek toplant yapmaya balad. Toplantlara il müdürü ile o ilde LGS çalmalarn yürüten ekip katlyor.

Mahmut Özer, 2019 LGS kapsamnda ortaöretim kurumlarna yerletirmelerin baarl bir ekilde tamamlandn, bu baarda ilgili tüm birimler ve il müdürlerin süreci birlikte ve koordineli bir ekilde yönetmesinin önemli rol oynadn vurgulad.

2020 LGS çalmalarna örenci saysndaki art nedeniyle erken baladklarn hatrlatan Özer, öyle konutu:

81 il müdürümüzle birlikte her bir ile yönelik süreci ayrntl bir ekilde deerlendirdik ve iyiletirme yapacamz alanlar belirledik. Tüm illerimizde kayt alanlarn tek tek masaya yatrdk. Her bir kayt bölgesinde geçi yapacak örenci saylar, mevcut okullarmzn kapasiteleri, yapm devam eden okullarmz ve yeni yatrmlarn tamamn birlikte deerlendirip bu süreci 2019 yl yerletirmelerinde olduu gibi baarl bir ekilde yönetecek ekilde planlamalarmz yaptk.

ller bu ön çalmalar sonrasnda 2020 LGS kapsamnda kapasitelerini belirlediler. imdi illerle tek tek toplant yapyoruz ve gerekli gördüümüz durumlarda ek kapasite oluturuyoruz. Özellikle illerimizde deprem önlemi kapsamnda yklacak veya güçlendirilecek okullarmz varsa ilgili süreci de bu kapsamda detayl bir ekilde yeniden deerlendiriyoruz. Mart ay itibaryla, snavla ve snavsz örenci alacak okullar ve kapasitelerini belirleme çalmalar tamamlanm olacak. Tüm süreç planladmz gibi ilerliyor. Herhangi bir ciddi kapasite sorunu öngörmüyoruz.

Ana Sayfaya Git