24 bin öğrenci telafi eğitiminde

Sokağa çıkma yasağı süresince okula gidemeyen 24 bin öğrenci, eğitim sezonunda yarıyıl tatili başlamasına rağmen telafi eğitimi almaya başladı.

Haberler 28.01.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak merkezde sokaa çkma yasa nedeniyle 2015-2016 eitim öretim ylnn 2nci döneminde ve 2016-2017 eitim öretim ylnn balarnda eitimden mahrum kalan örenciler için telafi eitimi ve destekleme kurslar açld. rnak merkezde bulunan tüm okullarda telafi eitimleri yaplrken, sömestir tatilinde ise 8inci ve 12nci snf örencilerine yönelik destekleme kurslar veriliyor. rnak çok Programl Anadolu Lisesinde oluturulan özel dershane standartlarndaki 6 snfta yaklak 250 örenci LYS ve YGS snavlarna hazrlanyor. Akll tahta ve projeksiyon cihazlar ve tekli sandalyelerle desteklenen snflarda ders gören örenciler ortamdan oldukça memnun kaldklarn belirtti.

24 BN ÖRENC TELAF ETM GÖRÜYOR

Milli Eitim Müdürü Nurettin Ylmaz, rnak merkez, köy ve bal beldelerde yaklak 24 bin örenciye telafi eitimleri verdiklerini belirterek, öyle konutu:

14 Mart 2016da ilimiz merkezinde sokaa çkma yasa ilan edildi. Biz de eitim öretime ara vermek zorunda kaldk. 8 ve 12nci snf örencilerimize yatl telafi eitimi yaptk. Örencilerimizi madur etmeden, eitimlerine devam ettik. 14 Kasmda ilimizde sokaa çkma yasann kaldrlmas ile beraber, hafta içi ve hafta sonlar telafi eitimlerimize devam ediyoruz. Destekleme ve yetitirme kurslarmz veriyoruz. u anda ilimiz merkezinde, köy ve beldelerde 24 bin örencimizin telafi eitimleri yaplmaktadr. Bu anlamda örencilerimizin açk olan eitim ihtiyaçlarn bu telafi eitimi ile gidermeye çalyoruz. Büyük oranda da baarl oluyoruz. Verimleri alyoruz. Öretmen, örenci ve velilerimizden olumlu tepkiler alyoruz. Bu telafi eitimlerimizin amacna hizmet ettiine inanyoruz. Telafi ve destekleme kurslarmzn sonuçlarn göre biliyoruz. Bir TEOG snav geçirdik genel sonuçlarna baktmzda sonuçlar olumlu. Demek ki bu telafi ve destekleme kurslarnn çok büyük katks oldu örencilerimize. Yl sonuna kadar devam ettireceiz. Sömestir tatili olmasna ramen ara vermedik. u anda 8 ve 12nci snflarmza yönelik kurslarmz devam etmektedir. Önümüzde LYS, YGS ve ikinci bir TEOG snav var. nallah bu eitimlerin meyvelerini o snavlar sonunda alacaz.

ÖRENCLER ETME MUHTAç

Örencilerin ders gördüü çok Programl Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Bulut da, örencilere özel okul standartlarnda eitim verildiini ifade ederek, Gerek sokaa çkma yasanda olsun gerekse örencilerimizin daha önceki yllardaki eksiklikleri olsun bunlar gidermek için olabildiince bir telafi eitimi yapyoruz. Örencilerimiz bu konuda çok özverili, istekli. Örencilerimde sezdiim bir ey var. Örencilerim eitime muhtaçlar ve eitime de ciddi anlamda açlar. Eer bu eksiklikleri giderirlerse ileride çok baarl olacaklarn kanaatindeyim. rnak Lisesinde eitimin bu kadar önemsenmesi benim adma, öretmen arkadalar adna ve örenciler adna sevindirici bir durum. uan 6 snfmz var. 250ye yakn örencimiz var. Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve dier okullar içinde 2 snf açtk. 14 Kasmdan beri biz bu eitimlerimizi sürdürdük diye konutu.

OKUL MÜDÜRÜ GÖNÜLLÜ OLARAK ÖRENCLERE DERS VERYOR

Tarih Öretmeni ve Salk Meslek Lisesi Okul Müdürü Hamza Tatar ise, örencilerin eitim ihtiyaçlarn gidermek için haftada 5 gün çok Programl Anadolu Lisesine gelerek örencilere ders veriyor. Telafi eitimi program ortaya konulduunda gönüllü olarak eitim vermeye aday olduunu anlatan Tatar, Batman ve Kumçatda bir telafi eitimi oldu. Okullarn tatil edilmesi ile birlikte böyle bir program düünüldü Milli Eitim tarafndan. Böyle bir program ortaya konulduu anda bende gönüllü olarak milli eitim ile koordineli bir ekilde bu kursa katldm. Haftann 5 günü buradayz. Günde 6 saat ders ileniyor dedi.

IRNAK ETM BAZINDA çOK EKS OLAN BR L

rnakn eitim baznda çok eksii olduunu belirten Biyoloji Öretmeni Ahmet Uur, rnak çok Programl Lisesinde biyoloji öretmeni olarak görev yapmaktaym. Bu kursu ve bu çalmay bize sunan Milli Eitim Müdürümüze, ube Müdürlerimize ve Okul Müdürümü Mehmet Buluta teekkür ediyorum. rnak Eitim baznda çok eksii olan bir ilimiz. Uzun sürede eitimden uzak kald. Ama bu süreç içerisinde örecilerimizin eksiklerini, LYS ve YGS snavlarndaki eksikliklerini gidermek için bu kursu yapmaktayz dedi.

BATIDAK ARKADALARIMIZ TATLDE BZ OKULDAYIZ

LYSye hazrlanan 12nci snf örencisi Selim Akç, Sokaa çkma yasandan dolay derslerimizden geri kaldk. Derslerimizden geri kaldmz için okul müdürümüz Mehmet Bulut bize böyle bir avantaj sundu. 15 tatilde batdaki arkadalarmz tatillerini yayor. Derslerimizden geri kaldmz için tatilimizi yaayamyoruz. Ve burada ders görmek zorunda kaldk dedi.

Örenci Gülizar Özdemir ve Ömer Ölken de, batdaki örencilerin tatilde olmasna ramen kendilerinin eitime devam ettiklerini belirterek, her eye ramen bu durumdan ikayetçi olmadklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git