24 saat hizmette!

Diyarbakır’da 200 bin kitaplı kütüphaneden 24 saat hizmet

Haberler 02.10.2020 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bulunan ve mimarisi ile spanyada ödüle layk görülen Prof. Dr. Fuat Sezgin Halk Kütüphanesi, 200 bin kitabyla, 200 kiilik kapasitesiyle, 24 saat hizmet vermeye balad.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla hayata geçirilen 81 ilde 24 saat açk kütüphane uygulamas, Kayapnar ilçesi 75 Metrelik Yol üzerinde bulunan ve Diyarbakr yanstan mimarisi ile spanyada ödüle layk görülen Prof. Dr. Fuat Sezgin Halk Kütüphanesinde balad. 24 Eylülden itibaren, içerisinde barndrd 200 bin kitapla, 200 kiilik yeri ve 10 bin metrekare alanda 24 saat hizmet vermeye balayan kütüphane günlük sirkülasyonla 2 bin civarnda okuyucuyu arlyor.

Asl ilev 200 bin kitab ödünç verip, insanlarn okuma alkanl kazanmasn salamak

Diyarbakr l Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Özbek, Prof. Dr. Aziz Sancar ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinin Kayapnar Belediyesince yaptrlp, Kültür ve Turizm Bakanlna kütüphaneleri kullanlmak üzere devredilmi bir kütüphane olduunu ifade etti. 10 Austostan beri okuyuculara açlp, hizmet vermeye baladn belirten Özbek, 2 bloktan oluuyor. Bir blokumuz Bebek ve çocuk Kütüphanesi, bir blokumuz da gençlik ve yetikin kütüphanesi olarak hizmet vermektedir. Kütüphanemizdeki kitap says 200 bin civarndadr. 24 Eylül itibariyle 24 saat hizmet vermeye balamtr, youn kullanlan bir kütüphanedir. Diyarbakr halk kütüphaneye ve okumaya merakl bir topluluk. Bu yüzden Türkiyenin youn kullanlan kütüphanelerinden birisidir. Mimari projesi spanyada yaplan bir yarmada 3üncülük ödülü almtr. Kütüphanenin mimarisine dikkat edilirse sütunlar Sura benzer yaplarla Diyarbakr sembolü ile yaplmtr. 10 bin metrekare kapal alan olan, Türkiyenin kapal alanlarla en büyük kütüphanesinden birisidir. En büyüüdür diyebiliriz. Oturma kapasitemiz sabit 200 ama sirkülasyonla ders çalmaya gelen says 500-600ü buluyor. Bizim kütüphanemiz sadece ders çallmyor. Asl ilevi ödünç kitap vermek. nsanlarn okuma alkanl kazanmasn salamak. Kültürel, sanatsal etkinliklere katlmlarn salamak. Bu hizmetlerimizden yaralanmakla beraber gelen okuyucularmzla günlük bin 500, 2 bini bulan bir rakama ulayor dedi.

Kütüphaneye gelen örencilerden Yunus Siyabend Yalçn, birkaç kütüphaneye gittiini, kendisini derse balayan bir ey olmadn söyledi. Arkadalar sayesinde bu kütüphaneye geldiini aktaran Yalçn, Gerçekten buradaki ortam çok güzel. Saladklar imkanlarda çok güzel olduu için çok rahat bir ekilde ders çalabiliyoruz, odaklanabiliyoruz eklinde konutu.

10uncu snf örencisi Aria Ekinci ise kütüphaneye her gün her sabah saat 09.00da geldiini, hijyenik ve korona virüs bakmndan güvenli olduu için maske takma zorunluluu ve içeride dolaan görevliler olduunu kaydetti. Ekinci, Maske takmamz için belirli aralklarla uyaryorlar. Kütüphane kitap açsndan da imdiye kadar Diyarbakrda gördüüm en zengin kütüphane. Kitaplar belli bir düzene göre sralanm bir düzen içine. Ve istediimiz kitaba ulaabiliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git