25 bin lira maaş var!

Sözleşmeli 5 bilişim personeli için ilana çıkan ÖSYM, işe alacağı personele 12 bin 744 lira ile 25 bin 489 lira arasında maaş verecek.

Haberler 12.03.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi Bakanl (ÖSYM) tarafndan yazlm uzman, veri taban uzman ile a ve sistem uzman kadrolar için 5 sözlemeli biliim personeli alnacak.

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, ÖSYM Bilgi Güvenlii ve Yönetimi Daire Bakanlnda görev yapacak sözlemeli 5 biliim personeli için sözlü snav yaplacak.

Adaylarn fakültelerin 4 yllk bilgisayar mühendislii, yazlm mühendislii, elektrik mühendislii, elektronik mühendislii, elektrik ve elektronik mühendislii bölümlerinden ya da bunlara denklii Yükseköretim Kurulunca (YÖK) kabul edilmi yurt dndaki yükseköretim kurumlarndan mezun olmalar gerekiyor.

Ayrca adaylarn yazlm, yazlm tasarm ve gelitirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli a sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda en az 3 ila 5 yllk mesleki tecrübeye sahip olmalar art aranyor.

Bavuracak adaylardan bilgisayar çevre birimlerinin donanm ve kurulan a yönetimi güvenlii hakknda bilgi sahibi olmalar kaydyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiini belgelemeleri, iyi derecede yazl ve sözlü ngilizce bilmeleri, youn i ortamnda grup içinde çalma ve paylam düüncesini benimsemeleri, yaratc ve yenilikçi yaklamlara yönelebilmeleri ve analitik düünme yeteneine sahip olmalar isteniyor.

e alnacak personel, 2018 ylnda yaplan Kamu Personel Seçme Snavnn (KPSS) KPSSP3 puan türünden yüzde 70i ile yabanc dil puannn yüzde 30unun toplam esas alnarak yaplacak sralamaya göre en yüksek puandan balanarak söz konusu pozisyonunun 10 kat aday arasndan gerçekletirilecek sözlü snav sonucunda oluacak baar srasna göre belirlenecek.

Adaylarn snava katlabilmesi için snav bavuru formunu bilgisayar ortamnda eksiksiz olarak doldurup fotoraf yaptrdktan sonra formun çktsn imzalamak suretiyle istenilen belgelerle birlikte 11 Mart ile 26 Mart tarihleri arasnda ÖSYM Bakanlnn adresine ahsen veya son bavuru tarihinde ulaacak ekilde posta ile yapmas gerekiyor.

- Sözlü snavda teori ve uygulama sorular yöneltilecek

Sözlü snavda adaylara yazlm mühendislii, proje yönetimi, veri taban tasarm ve yönetim sistemleri, programlama dilleri (C#, C++ veya Java), ASP.net gibi web tabanl uygulama, bilgisayar alar, bilgi güvenlii, iletim sistemleri, yazlm mimarisi ve i zekas süreçleri konularnda teori ve uygulama sorular yöneltilecek.

Ayrca snav komisyonu adaylardan bilgisayar banda kodlama yapmasn isteyerek, algoritmay doru olarak kodlamalarn, nesne tabanl programlama ve test güdümlü programlama bilgilerini ve tasarm kalplarnn uygulanmas ile veri taban bilgilerini ölçecek.

Snav sonuçlar adaylara https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden bildirilecek.

- Brüt maa tutar 25 bin lirann üzerinde

Snavda baarl olup ie alnacak personelin aylk brüt maa tavan 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilenler için tespit edilen sözleme ücreti tavannn (Ocak-Temmuz 2019 tarihleri aras belirlenen brüt ücret 6.372,49 lira) belirtilen cetvelde gruplar dahilinde belirlenen katlar ile çarpm sonucu bulunacak.

Buna göre snavda baarl olup yazlm uzman pozisyonunda ie alnacak bir personelin brüt maa tutarnn tavan 25 bin 489 lira 96 kuru olarak belirlendi.

Ayrca ie alnacak dier yazlm uzman, veri taban uzman ile a ve sistem uzmannn brüt maa tavanlar 19 bin 117 lira 47 kuru, bir dier a ve sistem uzmann maa da 12 bin 744 lira 98 kuru olarak ilan edildi.

Ana Sayfaya Git