3 bin 300 soruluk kaynak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzaktan eğitim kapsamında 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflar için hazırlanan kaynak fasiküllerin ikinci ünitelerini yayımladı.

Haberler 27.11.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk, eitim öretim faaliyetlerine destek amacyla kazanm kavrama testleri, Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamndaki merkezi snavlar için örnek sorular ve çalma sorular ile 5, 6 ve 7nci snflar için beceri temelli testler, 9, 10, 11 ve 12nci snflar için tekrar testleri, ilköretim 2, 3 ve 4üncü snflar için çalma sorular, 5, 6, 7 ve 8inci snflar için ise 1inci üniteleri kapsayan çalma fasiküllerini yl içinde örencilerle paylamt.

Bu materyallere, eriim kolayl, kullanlabilirlik ve amaca uygunluu nedeniyle örenci ve öretmenler youn ilgi gösterdi. MEB, bu materyallere 5, 6, 7 ve 8inci snflar için hazrlad çalma fasiküllerinin ikinci üniteleriyle bir yenisini daha ekledi.

çalma fasikülleri, örencilerin ileyecekleri konular pekitirecekleri ve farkl soru türleri üzerinde deneyim kazanacaklar ekilde tasarland. Fasiküller, 5, 6 ve 7nci snf düzeylerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler ile 8inci snflar için Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve T.C. inklap tarihi ve Atatürkçülük branlarnn her ünitesi için ayr bir kitapçk olacak ekilde hazrland.

Fasiküllerde çeitli soru türlerinin yan sra eletirme, bulmaca gibi etkinliklere de yer verildi.

KNC ÜNTELER KAPSAYAN 3 BN 300 SORU çEREN 42 FASKÜL HAZIRLANDI

5, 6 ve 7nci snf seviyelerinde her snf düzeyinde 8er olmak üzere toplam 24; 8inci snf düzeyinde ise 6 Türkçe, 5 matematik, 4 fen bilimleri ve 3 T.C. inklap tarihi ve Atatürkçülük olmak üzere 18 fasikül hazrland.

Hazrlanan 42 fasikülde 3 bin 300 soru yer alyor. Ünitelerin ileni zamanna göre yl boyunca yaymlanacak fasiküllere http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden eriilebiliyor.

ÖRENCLERMZE SUNDUUMUZ KAYNAK DESTE ARTARAK DEVAM EDECEK

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, uzaktan eitim sürecinde örencilere her türlü destei salamaya çaltklarn vurgulad.

Örencilerin yannda olabilmek için salgn döneminde onlara sunduklar kaynaklar çeitlendirdiklerini kaydeden Selçuk, sözlerini öyle sürdürdü:

Bugün, ortaokul örencilerimiz için her snf düzeyinde ikinci üniteleri kapsayan çalma fasiküllerini yaymladk. Örencilerimize sunduumuz kaynak destei artarak sürecek. Dier üniteleri kapsayan fasikülleri yaymlamaya devam edeceiz. Önümüzdeki aydan itibaren ilk kez ilköretim örencileri için çalma fasikülleri yaymlayacaz. Bu çalmalar koordine eden Bakan Yardmcm Mahmut Özere, çalma fasiküllerinin hazrlanmasnda büyük emek veren Ölçme Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri ensoy ve Soru Oluturma ve Gelitirme Dairesi çalanlarna ve 81 ilde bulunan Ölçme Deerlendirme Merkezlerimizde görevli arkadalarmz ve öretmenlerimize teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git