3 bin çocuk ağırlanacak

Açılacak kurslarda 7-16 yaş aralığında 3 binin üzerinde çocuğa, spor (yüzme, futbol, basketbol, voleybol, satranç, kort tenisi, karate, masa tenisi, jimnastik) ve eğitim (bilim ve teknoloji, akıl ve zeka oyunları, yazarlık ve yaratıcılık, eğlenceli matematik, hızlı okuma, gezi faaliyetleri ve müzik) kursları verilecek.

Haberler 19.06.2019 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (DBB), çocuklara yönelik Yaz Spor Okullar ile Hafza ve Sevdann Kentinde Yeniden Güçleniyoruz sloganyla 16 branta Yaz Spor Okullar açyor.

Açlacak kurslarda 7-16 ya aralnda 3 binin üzerinde çocua, spor (yüzme, futbol, basketbol, voleybol, satranç, kort tenisi, karate, masa tenisi, jimnastik) ve eitim (bilim ve teknoloji, akl ve zeka oyunlar, yazarlk ve yaratclk, elenceli matematik, hzl okuma, gezi faaliyetleri ve müzik) kurslar verilecek.

BAVURU SAYISI 2 BNE YAKLATI

Büyükehir Belediyesi, kentin dört bir yanna aslan Türkçe ve Kürtçenin Kurmanci ve Kirmanck lehçelerindeki afilerle kent halkna çarda bulundu. Yaz Spor Okullar için alnmaya balanan kayt bavurular 24 Hazirana kadar devam edecek. Kaytlar ise Sümerparktaki Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl, Talaytepe Spor Kompleksi ile Seyrantepe TOK Açk Yüzme Havuzu tesisinde alnyor. imdiye kadar ki bavurucularnn saysnn ise bin 700 dolaynda olduu örenildi.

2 AY SÜRECEK

Kaytlarn ardndan Yaz Spor Okullar, 1 Temmuzda start alacak ve 1 Eylüle kadar devam edecek. Kurslara katlacak olan çocuklara ücretsiz spor malzemeleri ve servis tahsis edilecek. Sümerpark, Talaytepe Spor Kompleksi ile Seyrantepe TOK Açk Yüzme Havuzundaki kurslar, uzman 40n üzerinde eitmen tarafndan verilecek. Kurslar, branlardaki younlua göre gruplar halinde hafta içi farkl saatlerde verilecek.

KAYYUM SÜRECNDE BELL BR BO VERMLK VARDI

DBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakan Mahmut Evinç, yaz tatilinde çocuklarn spora tevik edilmesi ve bo vakitlerini verimli deerlendirmeleri amacyla düzenleyecekleri kurslar için kaytlarn baladn belirtti. Evinç, kurslar Yaz Spor Okullar ile Hafza ve Sevdann Kentinde Yeniden Güçleniyoruz sloganyla düzenlemelerine dair ise unlar söyledi: Bu slogann öyle bir anlam var. Biliyorsunuz kayyum sürecinde bu kentin birçok alannda ihmal edilen bir tahribat, belli bir bo vermilik vard. Halk beklentilerine cevap olabilecek birçok çalmadan yoksun brakld. Ve bizler tekrardan toplumla temas alan yaratmak, bu toplumun dinamiklerini harekete geçirebilecek ve o duyguyu kendi öz anlaynn iktidarda olduunu gösterebilecek duygusunun karln bulmas için çaba harcamaya çalyoruz.

3 BNN ÜZERNDE çOCUA ULAMAYI HEDEFLYORUZ

Belediyenin resmi internet sitesi üzerinden de duyuru yaptklarn kaydeden Evinç, çocuklara toplam 16 branta eitim verileceini belirtti. Diyarbakr genelinde hedeflerinin 3 bini akn çocuk olduunu vurgulayan Evinç, Diyarbakrn dört bir yannda yaklak iki hafta önce halkmza Yaz Spor Okullarna kayt için çar yapld. Her hangi baka aktivitesi olmayan çocuklarmzn bu yaz okullarna dhil olmasn istiyoruz. Bunun için kaytlarmz devam ediyor. Bu süreçte Diyarbakrda yaklak 3 binin üzerinde çocua ulamay hedefliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git