3 dilde şarkı!

Arapça şarkı ile birinci seçilen öğrenci, hem hayvanlara bakıyor hem de 3 dilde şarkı söylüyor.

Haberler 25.04.2018 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Hasköy ilçesindeki Anadolu mam Hatip Ortaokulunda tamal sistemle eitim gören 12 yandaki 6. snf örencisi Resul Asatekin ve arkada Seyfullah Sayg, Milli Eitim Bakanl Din leri Genel Müdürlüü tarafndan düzenlenen Arapça ark yarmasnda il birincisi oldu. Muu Ankaradaki Arapça ark yarmasnda temsil edecek olan Resul Asatekin, köyde hem anne babasna yardm ediyor hem de Arapça, Kürtçe ve Türkçe ark söylüyor. Dedesinin hayvanlarn otlatan ve babasna yardmc olan Resulün hayali ise ileride doktor olabilmek. Ankaradaki yarmada Mua birincilik kazandrmak için heyecanla bekleyen Resul, okuluna yeni bir baar kazandrmay hedefliyor.

Resulün evde her ie kotuunu anlatan babas Vedat Asatekin, Resul, Hasköyde ortaokula gidiyor. Muta Arapça ark yarmasna girdi ve il genelinde birinci oldu. 81 il arasnda Ankarada yaplacak olan yarmada da inallah sonucu iyi çkar. Resulün devlet memuru olmasn istiyorum. Onun da hayali doktor olmak. Biz hangi ie gitsek, Resule de gel desek gelir. Elinden gelen gayreti gösteriyor. Hayvan otlatyor, hayvanlar otlamaktan döndüü zaman onlar eve getiriyor, bahçe sulama, çapa gibi ilere geliyor. Resul çok çalkan dedi.

Gerekirse evimi satar yine Resulü okuturum

Resulün okumasn istediini ifade eden Vedat Asatekin, Resul okumak istiyor. Biz de elimizden geleni yapacaz. Maddi imkanlarmz dört dörtlük deil. Evimi de satarm, okursa onu okuturum. Devletin de bize destek olmasn, el uzatmasn istiyoruz ifadelerini kulland.

Öretmeninin ald müzik çalarla birinci oldu

Öretmeninin kendisine ald müzik çalarla her yerde yarmaya hazrlandn anlatan Resul Asatekin de, Hasköy Anadolu mam Hatip Ortaokulunda okuyorum. lk önce Din leri Genel Müdürlüü tarafndan imam hatip ortaokullar arasnda düzenlenen yarmaya katldm. Hocam bana arkm verdi. Öretmenim bana; yapabilirsin, kazanabilirsin diyerek moral verdi. Ben de okudum, ezberledim. Hepsini iyice çaltm evde, her yerde söyleyerek ilde birinci oldum. Öncelikle ilde birinci olduktan sonra hedefimi belirledim. Önce dedim bölgede, daha sonra da Türkiyede birinci olmak istiyorum. Okulda, evde, arabada her zaman çalyorum. Tamal olarak eitim görüyorum. Okuldan gelirken babama, anneme, dedeme yardm edip, inekleri otlatyorum. Sonrada ahrda çalyorum, ineklere bakyorum. Hedefim doktor olmak eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git