3 kilometre yol gidiyorlar!

Kozluk ilçesine bağlı Kayadibi köyü yolu, özellikle kış aylarında çamur deryasına dönüyor. Araçların giremediği yaklaşık 3 kilometrelik yolu her gün geçmek zorunda kalan öğrenciler, yolun yapılması için yetkililerden yardım istiyor.

Haberler 23.12.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Kozluk ilçesine bal Kayadibi köyü yolu, özellikle k aylarnda artan yalar nedeniyle çamur deryasna dönüyor. Araçlarn giremedii 3 kilometrelik yolu, hemen her gün yürümek zorunda kalan örenciler, yolun asfaltlanmas için yetkililerden yardm bekliyor.

Kozluka bal Kayadibi köyünde örenciler, tamal eitimle ilçe merkezine gidip eitim almaya çalyor. Örenciler, köylerini asfalta balayan yolun bozuk olmas, özellikle de k aylarnda çamur deryasna dönmesi nedeniyle her gün 3 kilometrelik yolu yürüyerek geçmek zorunda kalyor. Henüz hava aydnlanmadan yola koyulan örenciler, okul çknda da servislerin yolda kalma ihtimaline kar bozuk yolun banda inip 3 kilometrelik yolu tekrar yürümek zorunda kalyor. Köy sakinleri, yetkililere seslenerek, yolun bir an önce yaplmasn istedi.

HASTALARIMIZI AT VEYA KEND SIRTIMIZDA TAIYORUZ

Köy sakinlerinden Mehmet Can Ylmaz, sabah ezannda evden çktklarn söyledi. Ylmaz, Yaklak 3 kilometrelik bir yolu 6 yandaki bir çocuk yürüyor, karda kta yamurda. çou sefer okula geç varyorlar. Zaten bu yolu yürümekten hal kalmyor onlarda, doru düzgün ders dinleyemiyorlar. Nasl eve varacaz nasl okula varacaz diye hep düünüyorlar. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum örencilerimizin hayat söz konusu sizden ricam yolumuzu yapn. Hastalarmz oluyor at srtnda veya kendi srtmzda tayoruz. steimiz devletimiz bize sahip çksn, biz devletimizi vatanmz seven bir milletiz. Bizim çabamz çocuklarmzn eitimlerinden geri kalmamalar dedi.

Ana Sayfaya Git