3 kuşak aynı sırada ders görüyor

Muş'un Hasköy ilçesinde 'Okuma Yazma Seferberliği' kapsamında platinli ayağıyla her gün 6 kilometre yol yürüyen 54 yaşındaki Şükran Soylu; gelin ve torunu ile aynı sırada ders görüyor.

Haberler 01.05.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoann himayesinde balatlan Okuma Yazma Seferberlii kapsamnda kadnlar okuma yazma öreniyor. Halk Eitimi Merkezi Müdürlüü bünyesinde ilçeye bal Emepnar Ortaokulunda açlan kursta eitim gören kadnlar, okuma yazma örenerek erkeklerden bamsz olarak adres bulabildiklerini ifade etti. Torun ve gelinleri ile ayn snfta ders gören 88 yandaki Gül Aknc da azmi ile herkese örnek oluyor.

Platinli ayamla her gün 6 kilometre yol yürüyorum

Okuma yazma örenmek için krk aya ile 6 kilometre yol yürüdüünü söyleyen ükran Soylu, 54 yandaym. Ayam krk. ki gelinimle birlikte her gün buraya geliyorum. 3 kilometre evden, 3 kilometre de okuldan eve yürüyorum. Toplamda her gün okuma yazma örenmek için 6 kilometre yol yürüyorum. Allah, Recep Tayyip Erdoandan ve ei Emine Erdoandan raz olsun, bu okuma yazma seferberliini çkard için dedi.

Bizim dönemimizde kzlarn okumas aypt

çocukluunda okula ayp denilerek gönderilmediini ifade eden Soylu, Bizim dönemimizde okul vard. O zaman ayptr, kzlar okutmayalm diyorlard. imdi ise okuma yazmann ya yok. ster 50 yanda, ister 80 yanda hepsi gelsin okuma yazma örensin diye konutu.

Mutlaka bir erkekle bir yere gitmemiz lazmd

Evinin kaynanasndan 4 kilometre uzakta olduunu ifade eden Zeynep Soylu da, Benim evim okula 4 kilometre daha uzak. Kaynanamla, eltimin yanna geliyorum. Onlarla birlikte okula geliyoruz, okuma yazma örenmek için. çocuklarmzla birlikte hepimiz okuma yazma öreniyoruz. Seferberlik kapsamnda okuma yazma örenmeye geldim. Önceleri doru düzgün bir yere gidip gelemiyorduk tek bamza. Mutlaka bir erkekle bir yere gitmemiz lazmd. u anda ben tek bama her yere gidebiliyorum. Hastaneye gidebilirim, herhangi bir yere gidebiliyorum. Okuma yazmay gayet iyi örendim. Özellikle bata Recep Tayyip Erdoan olmak üzere emei geçen herkese teekkür ediyorum ifadelerini kulland.

88 yandaki Gül Aknc da, Bizi zamannda okutmadlar. Ayptr dediler. Kzlar okula gitmesin, kzlarn okula gitmesi ayptr diyorlard. imdi ise kurslar açld, herkes ders görmek için buralara geliyor. Allah, Recep Tayyip Erdoandan raz olsun. Hastaneye ya da baka bir yere gitmek bizim için çok zor. Bilmeyen insan için zor bir durum dedi.

Hasköy Halk Eitimi Merkezi Müdürü Veysel Acar ise, Türkiye genelinde okuma yazma seferberlii balatldn hatrlatarak, Biz de bu amaçla ilçe merkezimizde ve köylerimizde ilk etapta snf öretmenlerimiz ve okul idarecilerimizle birlikte alan taramas gerçekletirdik. Yaplan alan taramalarnda okuma yazma bilmeyen vatandalarmzn tespitini yaptktan sonra mart ay içerisinde kurslarmz balattk. u anda ilçe merkezimiz ve köylerimizde toplamda 28 kursumuz ve 340 vatandamz eitim öretim faaliyetlerini gerçekletirmektedir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git