3 milyon tık!

MARDİN Müze Müdürlüğü tarafından yörede konuşulan 5 dilde söylenen 3 halk ezgisi eşliğine yöredeki kültürel mirasın görüntülendiği yaklaşık 13 dakikalık video 3 milyondan fazla kez tıklandı.

Haberler 03.02.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoan, Dillerin ve dinlerin kavak noktas olarak nitelendirilen kentteki kültürel çeitlilik ve somut olmayan kültürel mirasn görünür klnmas, bunlarn tantlmas amacyla çaltklarn söyledi. Erdoan, Mardinin hak ettii ilgiyi henüz görmediini, tarihi neolotik döneme yani M.Ö. 10 bin ylna uzanan bu kenti daha fazla tantmak, kültürel zenginliini görünür klmak gerektiine inandklarn anlatrken günümüzde sosyal medyann büyük önemi bulunduunu göz önüne alarak çaltklarn anlatt. Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoan, hazrladklar ve 2.5 milyonu Facebooktaki sayfalarnda olmak üzere en az 3 milyon kez tklanan Türkçe ve ngilizce hazrladklar Mardinin Sesleri/Sounds of Mardin için büyük emek verdiklerini söyledi. Erdoan, öyle konutu:

5 DLDE MARDN TÜRKÜSÜ

Müzede personelimiz ve Mardinde yaayan müzisyenler, müzik öretmenleri ve örencilerle birlikte 48 kiinin katld bir müzik klibi hazrladk. Hazrladmz tantm videosunda Mardinin kültürel mirasn görünür kymay, Mardine gelen kiinin nereleri gezebileceini, nereleri görmeleri gerektiini turizm rotalarna göre seneryolatrld. Zenginliimizi görünebilir klmak için gönüllülük esas alnd.

Yöresel sanatçlarn , müzik öretmeni ve örencilerin yörede konuulan 5 ayr dilden ezgileri seslendii video Mardin müzesinin sosyal medya hesaplarndan paylald. Videoda UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine aday Mardindeki kent dokusu, Ulu Camii, Zeynel Abidin Camii ve Türbesi, Zinciriye-Kasmiye Medresesi, Krklar Kilisesi, Meryemana Kilisesi, Deyr-ul Zafaran, Deyr- u Uumur, Mor Yakup, manastrlar, Dara antik kenti drone bata olmak üzere çeitli açlardan çekilen görüntüleri yer ald. Guinness Rekorlar Kitabnda yer alan 2.52 santimetrelik boyu ile Dünyann en uzun adam Sultan Kösenin yan sra Süryani ve Ermeni din adamlarnn da kamera karsna geçtii videoda kente özgü telkari olarak bilinen gümü, ta ilemecilii, çömlekçilik, bakrclk, semercilik, nalburculuk demircilik gibi geçmiten günümüze yaatlan el sanatlar da müzik eliinde görüntülendi.

Ana Sayfaya Git