30 yıl sonra cübbeyi giydi

Şanlıurfa’da ilkokulu okuduktan sonra ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle okula devam edemeyen Mustafa Şahin, tarlada ders çalışıp çocukluk hayali olan avukatlığa açıköğretimde okuyarak 30 yıl sonra kavuştu.

Haberler 16.11.2020 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada yaayan 37 yandaki Mustafa ahin, ilkokula 1989 ylnda Eyyübiye ilçesine bal krsal Altnbaak Mahallesinde balad. Daha 8 yandayken öretmeninin Büyüyünce ne olacaksn? sorusuna Avukat olmak istiyorum diye cevap veren ahin, 1994 ylnda ilkokulu bitirdi. ahin, mahallede ortaokul olmamas ve ailesinin maddi durumunun yetersiz olmas nedeniyle eitimine devam edemedi. Daha çocuk yatayken hayallerini geride brakmak zorunda kalan ahin, tarlada çalarak ailesinin geçimine katk sundu.

CÜBBE GYME AKI Hç BTMED

çindeki avukatlk cübbesi giyme ak bir türlü sönmeyen ahin, 5 yl boyunca okula gidemeden tarlada çalmaya devam etti. Ailesi ve çevresindekilerin de yardmyla 1999 ylnda ortaokulu açköretimden okumaya karar veren Mustafa ahin, bir yandan tarlada çalrken dier yandan ortaokulu okudu. 2004 ylnda açköretimden ortaokulu bitiren Mustafa ahin, ayn yl yine açköretimden liseye balad ve 2008 ylnda mezun oldu. Hayaline biraz daha yaklaan Mustafa ahin, 2008 ylnda üniversite snavna girerek Anadolu Üniversitesi Açköretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulunu kazand. 2010 ylnda Anadolu Üniversitesi Açköretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulunu da bitiren ahin, Dikey Geçi Snavna (DGS) hazrlanarak hukuk fakültesine yerlemeye çalt. 2015 ylna kadar mücadele eden ahin, stanbuldaki özel bir üniversitenin hukuk bölümünü kazand ama maddi imkanszlklar yüzünden gidemedi.

Olunun mücadelesine en büyük destei verenlerden biri olan babas Hasan ahin, paras olmad için olunu okula gönderemedi. çevresinden de herhangi bir maddi destek alamayan Hasan ahin, yllarca biriktirdii parayla ald arabasn satarak olunu üniversiteye kaydettirdi. Babasnn satt arabann paras ile üniversite kayt ücretini yatran Mustafa ahin ayn yl hukuk fakültesine balad. stanbulda bir yandan okula giden Mustafa ahin, bir yandan da ailesine yük olmamak için çeitli ilerde çalt.

SYAH ÖNLÜKTEN SONRA AVUKATLIK CÜBBES

2019 ylnda hukuk fakültesinden mezun olan Mustafa ahin, 1 yllk staj süresinin de tamamlayarak anlurfa Barosunda düzenlenen törenle cübbesini giydi. En son siyah önlük giydirip okula uurlad oluna yaklak 30 yl sonra avukatlk cübbesini de kendi elleriyle giydiren anne Semra ahin gözyalarna bouldu.

Yllarca süren mücadelenin ardndan cübbesini giyen Mustafa ahin, Ailemle her zaman gurur duyuyorum. Kt imkanlara ramen her zaman yanmda destekçim oldular. Küçüklüümden bu yana hayalini kurduum avukatlk mesleim boyunca ben de her zaman maddi olanaklar kstl insanlara yardm edeceim. Mesleimi en iyi ekilde yapacam. Bugün benim en mutlu günüm dedi.

HAYATIM BOYUNCA BU GÜNÜ BEKLEDM

Oluna avukatlk cübbesini giydiren Semra ahin ise, Olumla gurur duyuyorum. Onun hayallerine her zaman ortak oldum. Bugün benim de en mutlu günüm. Her zaman bu günün hayalini kurdum. Bize bugünü yaatan Allaha ükürler olsun diye konutu.

Ana Sayfaya Git