İşaret diliyle Kur'an-ı Kerim'i hatmedip umre ödülü kazandılar

Hakkari'de İl Müftülüğünce açılan kursta işaret diliyle Kur'an-ı Kerim'i hatmeden 5 işitme engelli, Diyanet İşleri Başkanlığının desteğiyle kutsal topraklara gitme hayalini gerçekleştirdi

Haberler 29.01.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride, iitme engellilere yönelik kursta Kuran- Kerimi hatmeden 5 iitme engelli, Diyanet leri Bakanlnn desteiyle kutsal topraklar görmenin mutluluunu yaad.

l Müftülüünce 4 yl önce Merkez Belediye Camisinde açlan kursa katlan 7 iitme engelli, burada hem dini bilgiler edindi hem de iaret diliyle Kuran okumay örendi.

Kursta Kuran- Kerimi hatmederek umre ödülü kazanan 5 iitme engelli ise Diyanetin desteiyle kutsal topraklara gitme hayalini gerçekletirdi.

Camide imamlk yapan Yasin Akan, gönüllü olarak kursiyerlere Kuran- Kerimin yan sra Hazreti Muhammedin hayat, din kültürü ve ahlak bilgisi ile temel din bilgisi konularn iaret diliyle anlatyor.

Akan, AA muhabirine yapt açklamada, 2015te Diyanet leri Bakanlnn Kastamonuda düzenledii programda 15 gün, Hakkari Halk Eitim Merkezinde de 6 ay iaret dili eitimi aldktan sonra iitme engellilere eitim vermeye baladn söyledi.

Engellilere yardmc olmaya ve sosyal hayatlarn gelitirmelerine katk sunmaya çaltn belirten Akan, Kardelerimizle hasbihal etmek, skntlarna çare olmak, onlara Kuran- Kerimi öretmek tarif edilemez bir duygu. Bu güzel kardelerimizle 2016dan bu yana ders iliyoruz. Kuran- Kerimi hatmeden kardelerimizi Diyanet leri Bakanlmzn desteiyle ödüllendiriyor, umreye gönderiyoruz. Kutsal topraklara gidip dönen kursiyerler dini deerlere daha sk balanyor. diye konutu.

Kursiyerlerin dini daha iyi örenmelerine rehberlik etmeye çaltklarn dile getiren Akan, Diyanetin balatt çalmann bu nedenle çok önemli olduunu vurgulad.

Kursiyerlerin bu sayede kutsal topraklar görme imkanna da kavutuunu ifade eden Akan, Kardelerimizin çounun umreye gitme imkan yoktu. Bakanlmzn destei sayesinde oralar görebildiler. Döndüklerinde hayatlarnda büyük deiimler oldu. u ana kadar 5 engelli kardeimizi umreye gönderdik. Bundan sonra da kurslarmz devam edecek. dedi.

Kursiyerlerden Veysi Akan da imam Akan araclyla yapt açklamada, 3 yl önce kursa baladna iaret ederek, Burada Kuran örendim. Kurs sayesinde umreye gittim. Bize bu imkan salayan Diyanet leri Bakanlna, hocamza teekkür ederim. Kabeyi ilk gördüümde çok heyecanlandm. Peygamberimizin kabrini gördüümde duygulandm. Derslerimiz çok güzel gidiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git