İşte sosyal dayanışma!

Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, Sur ilçesindeki okullarda güvenli gelecekleri için eğitim verdikleri öğrencilere çeşitli hediyeler verdi, onlarla top oynadı.

Haberler 02.03.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesindeki okullarda terör maduru çocuklara güvenlikleri konusunda bilgi veren polis ekipleri daha sonra onlarla top oynad.

l Emniyet Müdürlüü Toplum Destekli Polislik ube Müdürlüünce hazrlanan, Milli Eitim Müdürlüünün desteiyle uygulanan, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek Sosyal Koruma ve Destek Pogram (çOGEP) kapsamnda terör saldrlarnn yaand Sur ve Balar gibi ilçelerde eitim öretim gören terör maduru çocuklara polisler tarafndan bilgilendirme semineri veriliyor.

Geçen yl aralk aynda balayan proje ile 23 ilkokulda 10 bine yakn örenciye bilgilendirme yaplrken, proje kapsamnda 20 bin örenciye ulalmas hedefleniyor.

ÖRENCLERLE BRL

smet Paa lkokulunda gerçekletirilen bilgilendirme seminerinde örencilere polislik meslei tantlrken, trafik kurallar, güvenli internet kullanm, kaybolma ve kaçrlma durumlarnda nasl davranmalar gerektii konusu ile 155 Polis hbar Hattna ilikin bilgi verildi.

Polisler, kendilerine zarar verebilecek her türlü tutum, davran ve kötü alkanlktan uzak durmalar gerektiini örneklerle anlatrken, çocuklardan gelen sorular da yantlad.

Seminerin ardndan polisler örencilere krtasiye malzemeleri hediye etti.

Hediye almann mutluluunu yaayan örenciler okul bahçesinde polislerle top oynad onlarla sohbet etti.

Polislerle top oynamaktan duyduklar mutluluu dile getiren çocuklar, verilen eitimin son derece faydal olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git