İki Bakanlık, OSB'lerdeki mesleki eğitimi masaya yatırdı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, OSB'lerdeki mesleki ve teknik eğitim kurumlarının mevcut durumunun güçlendirilmesi ve iyileştirilmesi için çalışma başlattı.

Haberler 29.09.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanlnda yaplan üst düzey katlml ilk toplantda, OSBlerdeki mesleki eitim alanndaki tüm süreçlerin birlikte yürütülmesi kararlatrld

Milli Eitim Bakanl (MEB) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) mesleki ve teknik eitim kurumlarnn mevcut durumunun güçlendirilmesi ve iyiletirilmesi için çalma balatt.

çalma kapsamnda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnda toplant düzenlendi. Toplantda OSBlerde mevcut sektörler ve mesleki eitim kurumlarnn i birlii verimlilikleri, mevcut mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eitim merkezlerinin sorunlar ve iyiletirme alanlar, yeni eitim kurumlar açlma potansiyelleri ele alnd. Bu konuda tüm süreçlerin birlikte yürütülmesi kararlatrld.

OSBlerdeki mesleki eitimi

OSBler içinde, 37 özel mesleki ve teknik Anadolu lisesi ve MEBe bal 33 mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile mesleki eitim merkezi olmak üzere toplam 70 mesleki ve teknik eitim kurumu yer alyor. Halen ülke çapnda 309 Organize Sanayi Bölgesi bulunuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlnda gerçekletirilen ilk toplantya, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardmcs Hasan Büyükdede, Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yldrm, Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürü Kemal Varm Numanolu, Bilim Teknoloji ve Sanayi Eitimi Daire Bakan Zübeyde Arslanolu, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Bakan ennur çetin, Eitim Politikalar Daire Bakan Recep Altn ve uzmanlar katld.

Ana Sayfaya Git