İl il dolaşıp öğrencilere tiyatroyu anlatıyor

Tiyatro sanatçısı Adnan Tunalı, 40 yıllık meslek hayatında edindiği deneyimleri, 10 yıldır il il dolaşarak öğrencilere aktarıyor.

Haberler 31.07.2019 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursa Devlet Tiyatrosunda 40 yldr oyunculuk yapan 54 yandaki Adnan Tunal, deneyimlerini yeni nesillere aktarmak için il il dolayor.

Adanadan babasnn tayini nedeniyle tand Bursada ortaokul örencisiyken tiyatro kulübüne kayt yapan Tunal, daha sonra girdii snavlarda elde ettii baarlarla sanat yolculuuna balad.

Usta tiyatro sanatçlarndan ald eitimle 40 yldr mesleini sürdüren ve birçok oyunda rol alan Tunal, artk hayatta olmayan ders ald hocalarna vefa amacyla yeni kuaklara tiyatro sevgisi alamaya çalyor. Tunal, bu amaçla 10 yldr Türkiyenin farkl illerine giderek örencilere bildiklerini aktaryor.

u ana kadar turnelerle 50 ili dolaan, 30 ilde yüzlerce örenciye eitim veren Tunal, arkada Vecibi Ayan araclyla geldii Bitliste de 25 örenciye tiyatro anlatt.

- Anlattklar eylerden kendime dersler çkardm

Tunal, ortaokulun son dönemlerinde büyük bir hevesle balad tiyatroya ayn heyecanla devam ettiini dile getirdi.

Nazm Kurunlunun Merdiven oyunuyla ilk sahne deneyimini yaadn ifade eden Tunal, unlar kaydetti:

Snavlarn ardndan iki yl eitim aldm ve Devlet Tiyatrosunda görev almaya baladm. Tiyatroya baladmda 14 yandaydm. çok sevdiim, babam dediim hocalarmdan büyük destek gördüm. Onlarla kahveye gidip sürekli sanat konuurduk. Bu insanlar bana çok ey öretti. Ben anlattklar eylerden kendime dersler çkardm. Bana eitim veren insanlarn birçou hayatn kaybetti. Onlara vefa borcumu ödemek için bildiklerimi örencilere anlatmaya baladm.10 yldr hiçbir karlk beklemeksizin, örenmek ve bilmek isteyen herkese tiyatroyu yaymak gibi bir misyon üstlendim. Bitlise gelmemdeki neden de budur.

Halen Bursa Devlet Tiyatrosunda oyunculuk yaptn, sezon bittiinde de baka illere giderek tiyatro eitimleri verdiini aktaran Tunal, iini, ailesini, arkadalarn ve özel hayatnda planlad her eyi bir kenara brakarak örencilere tiyatro öretmek için Bitlise geldiini söyledi.

Ortaokul ve lise çandaki 25 örenciye eitim veren Tunal, yeni sanatç adaylaryla bir arada olmaktan keyif aldn, elenceli zaman geçirdiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git