İlk karnelerini evlerinde aldılar

Diyarbakır'da rahatsızlıklarından dolayı okula gidemeyen ve evde eğitim alan 1. sınıf öğrencileri Muhammed Ceylan ve Emir Aydın ilk karne heyecanını evlerinde yaşadı

Haberler 18.01.2020 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda rahatszlklarndan dolay okula gidemeyen ve evde eitim alan 1. snf örencileri Muhammed Ceylan ve Emir Aydn ilk karnelerini evlerinde ald.

Beynindeki tümör nedeniyle tedavi gören Emir Aydn ve böbrek yetmezlii bulunan Muhammed Ceylan okula duyduklar özlemi Milli Eitim Müdürlüünce salanan imkanla evde gördükleri eitim ile gideriyor. Evde eitim sayesinde akranlarndan da geri kalmayan Muhammed ve Emir, heyecanla bekledikleri karnelerini kendilerini ziyaret eden öretmenlerinin elinden ald.

çOK SEVNçLYM

Merkez Kayapnar ilçesi Huzurevleri semtinde yaayan Emiri ziyaret eden öretmeni Ahmet üdut, örencisine karnesini verdi.

Emir Aydn karne almann mutluluunu yaadn belirterek çok sevinçliyim. Notlarm da iyi. Okuma ve yazmay çok seviyorum. Öretmenim de karnemden mutlu. dedi.

Anne Mevlide Aydn, 3 çocuundan Emirin eitim görmesinin mutluluunu yaadn söyledi. Emirin kendisi için çok özel olduunu dile getiren Aydn, Doktorlar bize, Emir ölecek. dedi ama çok ükür mucizevi bir ekilde yayor. nallah hep böyle devam eder. Allahm kimseyi evlat acsyla snamasn. Olumun eitim görmesini istiyorum. dedi.

Evde eitim sisteminden çok memnun olduklarn dile getiren Aydn, Her gün dua ediyorum. çok mutluyum. Devletin böyle bir imkan salamas ve bizi onurlandrmas çok güzel. Olum da çok mutlu. Olumun baarl olmasn istiyorum. diye konutu.

TATLDEN SONRA KALDIIMIZ YERDEN DEVAM EDECEZ

Öretmen üdut ise Emirin dev hücreli tümör rahatszlndan dolay okula gidemediini, ciddi ameliyatlar geçirdiini belirtti. Emirin enfeksiyon ve darbeye kar tedbir amacyla okula gidemediini anlatan üdut, evde çalmalar sürdürdüklerini, örencisiyle çeitli sosyal etkinlikler yaptklarn aktard.

Emirin kemoterapi gördüüne iaret eden üdut, yi gidiyoruz. Gelecek yllarda Emiri arkadalarnn arasna da katmay düünüyoruz. Emir ilk karnesini ald. Hem o hem de biz karne heyecan yayoruz. yi bir tatili hak etti. Tatilden sonra kaldmz yerden devam edeceiz. dedi.

ARKADALARI GB KARNE ALDI. O DA AYNI DUYGULARI YAADI

Kayapnar ilçesinin Seyrantepe Mahallesinde yaayan Muhammed Ceylan evinde ziyaret eden öretmeni Gülbahar Turan da Ceylana ilk karnesini ve karne hediyesini verdi.

Ceylan, heyecanl olduunu anlatarak lk defa karne alyorum. Mutlu oldum. Dedemlere karnemi göstereceim. dedi.

Anne Nevruz Ceylan da Muhammede hamile iken böbrek rahatl tehisi konulduunu, doduktan sonra 2 ay boyunca kuvözde kaldn aktard.

çok zor günler geçirdiklerini dile getiren Ceylan, Ama imdi çok mutluyum. yi ki de dourmuum. 14 defa ameliyat oldu. Allah bana onun acsn göstermesin, ona bir ey olmasn. Her gün diyalize giriyor. Karne de ald. Daha önce dier çocuklar görünce üzülüyordu. Evde eitim uygulamas sayesinde dier arkadalar gibi karne ald. O da ayn duygular yaad. Biz de mutlu olduk. eklinde konutu.

Öretmen Turan ise böbrek rahatszl bulunan Muhammede kasm ayndan bu yana evde eitim verdiini dile getirerek Muhammedin ilk karnesinin sevincini yaadklarn söyledi.

Muhammedin hayatna bir farkllk ve yenilik getirdii için sevinçli olduunu ifade eden Turan, eitimi sürdüreceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git