İlk kez bu dönem...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere 14 Haziran Cuma günü akademik karnelerinin yanında "bilim", "sanat", "kültür", "spor" ve "toplum hizmeti" gibi başlıklarda yaptıkları her türlü sosyal etkinlik için "sosyal etkinlik belgesi" de verilecek.

Haberler 12.06.2019 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örencilerin sosyal etkinliklerinin belgelendirilmesi için 2017de baz illerde pilot çalmas yaplan uygulama tüm ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki örencileri kapsayacak ekilde bu yl ülke geneline yaygnlatrld. Bu kapsamda, illere gönderilen genelge ile örencilerin bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti olmak üzere be ana balkta deerlendirilen sosyal etkinliklerinin, yl boyu öretmenler tarafndan e-okul sistemine kayt edilmesi istendi.

Yeni yazyla belgenin verilecei netleti

Milli Eitim Bakanlnca, illere yeni gönderilen sene sonu yaplmas gereken i ve ilemler ile ilgili yazda ise sosyal etkinlik belgelerinin bu yl verilip verilmeyecei konusuna açklk getirildi. Buna göre, okul müdürlüklerince sosyal etkinlik modülü uygulama klavuzunda belirtildii gibi örencilerin okuldan bamsz olarak okul dnda velilerinin kontrolünde gerçekletirdikleri sosyal etkinliklerin, okul d bireysel etkinlikler adyla kayt altna alnmas gerekiyor.

Örencilerin, okul d bireysel etkinlik kapsamnda katldklar etkinlikler, istee bal olarak veliler tarafndan sosyal etkinlik bilgilendirme formu ile belgelendirilecek. Ancak örenciler, okuldan bamsz olarak klavuzda belirtilen kurum ve kurulular araclyla bakanlklar veya valilik, kaymakamlk tarafndan izinli ya da onayl etkinliklere katlm saladklar, ürün ortaya koyduklar, performans gösterdii takdirde okul d bireysel etkinlik gerçekletirmi olacaklar.

Okul d bireysel etkinliklerin modüle ilenebilmesi için okul yönetimince örencinin etkinlii gerçekletirdii kurum ve kurulu tarafndan düzenlenen sosyal etkinlik bilgilendirme formundaki bilgilerin eksiksiz ve doru olarak doldurulduu kontrol edilecek ve modüle ilenecek. Bakanln illere gönderdii yaz ile e-okulda kaytlar tutulan sosyal etkinliklerin örencilere karneleriyle birlikte belge eklinde verilmesi gerektii de bildirildi. Böylece 2017de pilot uygulamas yaplan, bu yln ikinci döneminden itibaren ülke genelinde kaytlar tutulan sosyal etkinlikler, ilkokul ve ortaokul örencilerine belge eklinde de verilecek. Ayrca sosyal etkinlik belgelerine e-okul üzerinden de eriim salanabilecek.

Örenciye rehberlik edecek

Sosyal etkinlik belgelerinin örencinin bir üst eitim kurumuna yerleirken rehberlik hizmetlerine kaynaklk etmesi hedefleniyor. Okul idaresi ve öretmenler, okula gelen bir örencinin sporla ya da sanatla ilgilenip ilgilenmediini sisteme bakarak görebilecek.

Böylece örencilerin akademik baarsnn yannda sosyal baarlar da ön plana çkarlacak. Artk bir örencinin, sadece ders notlarna göre deil, yapt sosyal faaliyetlere göre de deerlendirilmesi hedefleniyor. Sosyal etkinlik belgelerinde, örencilerin eitim öretim yl boyunca okulda, ilçede, ilde, bölgede, ulusal veya uluslararas düzeyde katldklar yarmalar, etkinlikler, tasarladklar ürünler ayrntl döküm halinde yer alacak. Böylece ilkokul ve ortaokul örencilerinin yaptklar tüm sosyal etkinlikler e-okuldaki resmi kaytlardan takip edilebilecek.

Ana Sayfaya Git