İlkokulda hiçbir öğrenci akranlarından geride kalmayacak

Milli Eğitim Bakanlığınca görevlendirilen öğretmenler, Türkçe ve matematik derslerinden kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen ilkokul 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerine yılda 160 saate kadar ek ders verebilecek.

Haberler 01.09.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Program, 2018-2019 eitim öretim ylnda yaygnlatrlarak 81 ildeki ilkokullarda uygulanacak

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) görevlendirilen öretmenler, Türkçe ve matematik derslerinden kazanmlar yeterli düzeyde edinemeyen ilkokul 3 ve 4üncü snf örencilerine ylda 160 saate kadar ek ders verebilecek.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann imzasyla Resmi Gazetede yaymlanan Milli Eitim Bakanl Yönetici ve Öretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine likin Kararda Deiiklik Yaplmasna Dair Karar yürürlüe girdi.

Buna göre, ilkokullarn 3 ve 4üncü snflarna devam eden ve önceki yllarda Türkçe ve matematik derslerinden Bakanlkça belirlenen kazanmlar yeterli düzeyde edinemeyen örencilerin, bu kazanmlara ulamalarn salamak amacyla hazrlanan lkokullarda Yetitirme Programnn (YEP) ek ders sorunu çözüldü.

YEP pilot uygulama çalmalar geçen eitim öretim ylnda gönüllü öretmenler aracl ile yaplmaktayken 2018-2019 eitim öretim ylndan itibaren ek ders karl uygulanabilecek.

BAKANLIK DEVREYE GRYOR

Milli Eitim Bakanl ile Hazine ve Maliye Bakanl arasnda yürütülen görümeler neticesinde, YEPte görev alan öretmenler, her öretim ylnda toplam 160 saati geçmemek ve 10 örenciye kadar 1 öretmenin görevlendirilmesi kaydyla yaplacak eitimler kapsamnda ek ders alabilecek.

YEPten, ilkokullarn 3 ve 4üncü snflarna devam eden, özel eitim tans olmayan, eitim öretim yl içinde çeitli nedenlerle Türkçe ve matematik öretim programlar kapsamnda belirlenen kazanmlar edinemeyen tüm örenciler yararlanabilecek.

Bu kapsamda, 3 ve 4üncü snfta eitim gören ve programa ihtiyaç duyan tüm örenciler, Türkçe dersi öretim programndaki okuma, yazma ve anlama becerileri ile matematikteki doal saylar, doal saylarla dört ilem örenme alanlarnda yetitirme programna alnacak. Programa katlan örencilere psikososyal alanda da destek salanacak.

Program, YEP kapsamna alnacak örencilerin belirlenmesinin ardndan okulun örenci says ve ihtiyaç seviyelerine göre oluturulacak gruplarda haftada en az 2, en fazla 10 ders saatini geçmeyecek ekilde uygulanacak. Dersler snf öretmenlerince hafta sonu ve hafta içi verilebilecek.

Geçen yl pilot olarak, Ar, Ankara, Bingöl, Edirne, Hatay, stanbul, Konya, Mardin, Ordu, Siirt, Sivas ve anlurfada hayata geçirilen program, 2018-2019 eitim öretim ylnda yaygnlatrlarak 81 ildeki ilkokullarda uygulanacak.

Ana Sayfaya Git