İmam hatip okulları eğitim öğretime hazır

Fenni ve İslami ilimlerin bir arada verildiği imam hatipler, eğitim öğretime hazır vaziyette yeni öğrencilerini bekliyor.

Haberler 29.07.2019 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2019-2020 eitim öretim yl kayt younluunun yaand bu günlerde, örencilerin daha ferah ve salkl koullarda eitimlerini görebilmeleri için okul idaresi ve aile birlii bakanl elbirliiyle hummal bir çalma balad. Fenni ve slami ilimlerin bir arada verildii mam Hatipler, yenilenen çehreleriyle, tecrübeli öretmen kadrosuyla eitim öretime hazr vaziyette yeni örencilerini bekliyor.

Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesi Mustafa Kemal mam Hatip Ortaokulu, okul idaresi ve aile birlii bakanlnn dayanmas ile yaz tatili boyunca sergilenen hummal çalmann neticesinde ilçenin güzide okullar arasnda yer ald.

mam Hatip okullarnn dier okullar ile arsndaki farkn deerlendiren Rehber TVde yaynlanan memleket gezgini programnn sevilen sunucusu ve ayn zamanda Mustafa Kemal mam Hatip Ortaokulu Aile Birlii Bakan Muzaffer Beber, toplumdaki manevi bolua dikkat çekerek, Özellikle günümüzde örenciler ve halkmz arasnda manevi bir boluk göze çarpmaktadr. Bu boluun giderilebilmesi için fenni ilimlerin yannda slami ilimlerin bir arada okutulmas gerekiyor. Bu örenciler için büyük bir fayda salayacaktr. Bundan dolay iki ilmin bulutuu yer olan imam hatip ortaokulu ve liselerine insanlarmzn çocuklarn göndermesi gerekiyor. dedi.

Beber, Bütün okullarda okutulan fenni ilimler olarak matematik, fen, fizik, kimya, biyoloji derslerinin yannda imam hatip okullarnda Kuran- Kerim, Siyer ve Arapça dersleriyle birlikte gençlerimizin içinde bulunduu o manevi eksiklik bu ekilde giderilmi oluyor. Bundan dolay halkmzn, çocuklarn imam hatip ortaokullarna ve liselerine göndermeleri ve bu ekilde iki ilmi birlikte alp halkna ve ülkesine faydal bir nesil yetimesi için bir gayret sarf etmelidir. ifadelerini kulland.

Fenni ile slami ilimler birbirlerini tamamlayan parçalardr

Fenni ilimlerin yannda manevi ilimlerin eksikliinin büyük bir boluk oluturacan hatrlatan Beber, slami ilimler yannda fenni ilimler olmasa yine bir boluk olacaktr. Bu iki ilim birbirini tamamlayan parçalardr. mam hatip ortaokullarna halkmzn gerçekten çok güzel bir teveccühü var. nsanlarmz dini ilimlerin verildii yerleri seviyorlar ve çocuklarn da buraya göndermeye çalyorlar. eklinde konutu.

Okul Aile Birlii Bakanl görevini yürüttüü Yeniehir ilçesinde bulunan Mustafa Kemal mam Hatip Ortaokulu hakknda bilgi aktaran Beber, Okulumuz, yer ve mekn olarak en güzel yerlerden bir tanesidir. stasyon meydannn hemen yan bandadr. Bundan dolay özellikle okul idaresi ve çok mükemmel öretmen kadrosuyla birlikte örencilerimizin yetimesi için büyük bir gayret sarf ediliyor. Bu fedakarl, Okul Aile Birlii Bakan olarak gözümle görüyorum. diye belirtti.

Okul darecilerinin görevleri harici sergiledikleri fedakrlklara deinen Beber, Özellikle baz öretmenlerimizin okulun tadilat ile ilgili yapt çalmalara bizzat ahit oldum. Mesela Mehmet Akgül hocam, Okul Müdürümüz Atilla Durup ile birlikte okulu boyadna ahit oldum. Büyük bir özveri ve çalkanlk ile bu okulu çok güzel bir aamaya getirdiler. Eski yaps ykk- dökük haldeydi. Okul aile birlii olarak örencilerimizin daha ferah ortamda eitim görebilmeleri için tadilat çalmasna girdik. dedi.

Mustafa Kemal mam Hatip Ortaokulu eitime hazr

Beber, Bu tadilat kapsamnda okul duvarlarnn ve sralarnn tamam boyand. Örencilerimiz hem teori hem de pratik eitimlerini pekitirebilmeleri için kz ve erkeklerin ayr olarak tahsis edilmi çok güzel mescitlerimiz var. Bununla beraber çemeler, shhi ve elektrik tesisatlarnn tümü batan sona yenilendi. Bunlarn masrafn okul aile birlii olarak karlamaya çaltk. Tabiki okul idaresinin gerçekten takdir edilecek bir gayreti ve özverisi var. Özellikle okul müdürümüzün çalmalar takdire ayan ve adeta gözlerimizi yaartt. ifadelerini kulland.

Yenilenen çehresiyle Mustafa Kemal mam Hatip Ortaokulu olarak Yeniehir ilçesindeki örenci velilerine seslenen Beber, unlar söyledi:

Özellikle bu bölgede oturanlar, örencilerinizi Mustafa kemal mam Hatip Ortaokuluna yönlendirin. çünkü servis ücreti verip uzak ilçelerdeki imam hatiplere gönderiyorlar. Evlerinin yannda çok güzel eitim kadrosuyla Mustafa Kemal mam Hatip Ortaokulu var ve bu okula gönderilecek olan örencilerin çok büyük bir baar elde edeceine inanyorum.

Ana Sayfaya Git