"İmam hatipler, siyasi polemik konusu yapılmamalı"

Bekiroğlu, "İmam hatip okulları meselesinin, siyasi düzlemde konuşulmaması, siyasi polemik meselesi haline getirilmemesi gerekiyor. Bize göre, eğitim düzleminde konuşulması gereken bir mevzudur. Bunun hem çocuklarımıza faydası olacak hem okullarımıza hem ülkemize." dedi.

Haberler 28.03.2019 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖNDER mam Hatipliler Dernei Genel Bakan Halit Bekirolu,, hazrladklar Gazetelerde mam Hatiplere Bak 2018 raporunu, deerlendirerek, eitim meselesinin uzun yllardr Türkiyenin önemli gündem maddelerinden biri olduunu, dernek olarak eitim ve kültür alanndaki eksiklikleri tespit etmek ve çözüm önerileri üretmek ve sunmak için çalmalar yürüttüklerini anlatt.

Ayrmc dil ile çocuklarmz rencide ediliyor

Halit Bekirolu, imam hatip meselesinin siyasi düzlemde konuulmamas, siyasi polemik meselesi haline getirilmemesi gerektiinin altn çizerek, Bize göre siyasi düzlemde konuulmas gereken bir mevzu olmaktan çok, eitim düzleminde konuulmas gereken bir mevzudur. Bunu bu düzlemde konutuumuzda çocuklarmzn niteliini, okullarmzn niteliini, eitim sistemimizin daha iyiye gitmesini konumu olacaz. Bunun hem çocuklarmza faydas olacak hem okullarmza hem ülkemize faydas olacak. diye konutu.

Medyada olumsuz haberlerin azmsanmayacak bir ksmnda, maalesef sayg snrlarn aan, nezaket snrlarn aan bir dil var. Biz buna ayrmc dil diyoruz. ifadesini kullanan Bekirolu, bu dil araclyla çocuklarn, velilerin rencide olduunu, okullarn imaj açsndan ypratldn, bunun da hiç kimseye faydas olmadn söyledi.

Bekirolu, deolojik olarak, siyasi olarak, dünya görüü olarak nasl düünürsek düünelim ama bu ülkenin çocuklarnn rencide edilmesinin, fen lisesindeki, meslek lisesindeki ya da salk, spor liselerindeki çocuklar gibi imam hatip liselerindeki çocuklarn da rencide edilmesinin hiç kimseye faydas yok. dedi.

- Siyasi düzlemde tartlmas, cephelemeye neden olur

mam hatiplerin siyasi düzlemde tartlmasnn cephelemelere neden olabileceine dikkat çeken Halit Bekirolu, medya, STK, siyasetçiler, bürokratlar ve akademisyenlerin bu konuda daha duyarl olmas gerektiini ifade etti.

mam hatipleri savunurken, bütünüyle dier okullardan apayr ve adeta kendi gettosunda okullar gibi göstermeyen bir dile ihtiyaç olduunu vurgulayan Bekirolu, bunun da bir tür ayrmcla dönüebildiini söyledi. Bekirolu, Savunmay doru yapmazsanz, tersinden bir ayrmclk gibi alglanabilir. Dolaysyla dil, üslup çok önemli. dedi.

Eitim sistemi ve okullar olumlu örnekler üzerinden el almalar konusunda medya ve kamuoyuna öneride bulunan Bekirolu, bunun ülke açsndan daha faydal olacan belirtti.

- slam dünyasna sunabileceimiz en iyi eitim modeli

Genel Bakan Bekirolu, Bu raporu hazrlarken, farkl kesimlerden, farkl yaam tarzlarndan, farkl eilimlerden, farkl mereplerden, mezheplerden ve farkl siyasi eilimlerden insanlarn çocuklarn bu okullara gönderdiklerini tespit ettik. Türkiyede bu anlamda imam hatiplerde deiik renkler var. Adeta bir ortak paydaya dönüme ans ve frsat varken, siyasetçiler olarak, medya olarak, STKlar olarak, kullandmz dil ile farknda olmadan böyle güzel, ortak paydamza zarar verebiliriz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git