İmamdan yoksul çocuklara camide eğitim

Muş'un Varto ilçesinde imam Ertuğrul Kertil, maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına camide İngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersleri vererek eğitimlerine katkıda bulunuyor.

Haberler 01.04.2017 - 23:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amasyadan 7 yl önce Hürriyet Mahallesindeki Hz. Ömer Camisine atanan stanbul Üniversitesi lahiyat Fakültesi mezunu Kertil, mahallede ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin ilk ve ortaokuldaki çocuklarna ders vermeye balad.

Caminin içerisine ast tahtada namaz vakitlerinin dnda ngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersleri veren Kertil, çocuklar için çeitli sosyal etkinlikler de düzenliyor.

Kertil, AA muhabirine yapt açklamada, günde 4 saat verdii derslere çocuklarn ilgi gösterdiini söyledi.

30 örenciyle derslere baladn, 7 ylda çocuk saysnn 300e ulatn anlatan Kertil, Camiler yalnzca namaz klma yeri deil ayn zamanda ilim yuvasdr. Tek amacm örencilerin anne baba ve vatanlarna hayrl evlet olmasdr. dedi.

- Camide oyun da oynuyorlar

Kertil, camiye gelen çocuklara önce Allahn emirlerini, sevgiyi ve efkati örettiini, daha sonra okul müfredatna göre örencilere ders verdiini belirten Kertil, unlar söyledi:

Bu sayede çocuklar darda boa vakit geçirmiyorlar. Buraya gelip hem dini eitimi hem de okuldaki derslerini alyorlar. Caminin içinde istedikleri tüm oyunlar oynuyorlar. Bazen krp döküyorlar ama ben hiçbirine kzmyorum. Camiyi toparlayp temizliyorum ve gurur duyuyorum. Eer biz çocua, Krma, dökme, oynama dersek, bu, çocua Nefes alma demek gibi bir eydir.

Velilerden Seyithan Deniz de Kertilin çalmalarndan memnun olduklarn ifade etti.

Kertilin çocuklar hem dini konularda aydnlattn hem de ders vererek gelecee hazrladn vurgulayan Deniz, çocuklarmz Erturul hoca sayesinde hem dini hem ahlaki hem de okuldaki baar yönünden büyük gelime gösterdi. Kendisine teekkür ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git