İnternet erişimi olmayan okul kalmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türksat AŞ arasında, okullara uydu üzerinden internet hizmeti sağlanmasına ilişkin iş birliğini genişleten sözleşme imzalandı.

Haberler 14.03.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okullara uydu üzerinden internet hizmeti salanmasna ilikin Milli Eitim Bakanl ile Türksat A arasnda devam eden i birliinin kapsam, yenilenen sözlemeyle geniletildi.

Türksat A ve Milli Eitim Bakanl Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüü arasnda sözleme imzalanmas dolaysyla Milli Eitim Bakanl Merkez Binas Baöretmen Salonunda tören düzenlendi.

Ulatrma ve Altyap Bakan Yardmcs Ömer Fatih Sayan, törende yapt konumada, zeki, ahlakl ve erdemli bireyler yetitirilmesiyle ülkelerin güçleneceini, bunu yapabilmenin tek yolunun ise eitim sisteminin salam temeller üzerine kurulmas olduunu söyledi.

Sayan, eitimin teknolojiyle entegre olmas noktasnda imkanlar sunmaya devam ettiklerini vurgulad.

Eitim alannda büyük atlmlar yapldn hatrlatan Sayan, Özellikle eitimin teknoloji ile entegre olmas noktasnda Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann altn çizdii ve eitimin özünde bir insan meselesi olduu temelinden yola çkarak belirledii 2023 Eitim Vizyonu sayesinde bugün eitimde bambaka frsatlarn, geleceimizin teminat olan çocuklarmza sunulduunu ifade etmek isterim. diye konutu.

Sayan, öyle devam etti:

Yine Cumhurbakanmzn belirttii gibi Aslolan medeniyet perspektifimizi korumaktr. Bunu yaparken ne evrenseli yakalayacaz diye kendimizi inkar edeceiz ne de mevcudu koruma saikiyle dünyadan kopacaz. Bu minvalde bizim en büyük yardmcmz dünyadaki tüm bilgileri bize kolayca ulatracak bilgi teknolojileridir.

- nternet eriimi olmayan okulumuz kalmayacak

Milli Eitim Bakan Yardmcs Reha Denemeç de bilgiye eriim olmadan yeni nesillerin dünyayla rekabet edebilir hale getirilmesinin mümkün olmadn belirtti.

Okullarn yaklak üçte ikisine akll tahtalarn konulduunu hatrlatan Denemeç, 2023 Eitim Vizyonu dorultusunda çocuklara en iyi becerileri kazandrabilecek yatrmlar yapma gayretinde olduklarn söyledi.

Denemeç, Türkiyede internet hatlarnn ulatrlmasnn maliyetinin çok yüksek olduu bölgeler olduuna dikkati çekerek, öyle konutu:

Günümüzde internetin olmamas elektriin olmamas kadar önemli. çünkü bilgiye eriemiyorsunuz. Türksat gibi bir kurumumuz, uzayda dolaan uydularmz var. Onlarn vastasyla bu okullarmza internet eriimini salama imkanmz olacak. Bir ksmna, yaklak yarsna zaten salamtk. u an yaklak 5 bin 100 okulumuz uydu üzerinden internete önümüzdeki süreçte erimi olacak. Böylece internet eriimi olmayan okulumuz da kalmayacak.

Konumalarn ardndan iki kurum arasnda sözleme imzaland.

Ana Sayfaya Git