"İsteyen çocuklarımız LGS'ye girsin"

"Velilerimizden LGS'yi çok abartmamalarını istiyorum, kendilerine sunacağımız çok iyi alternatifler olacağını taahhüt ediyorum. Bu sınavda çocuklarımızı rahat bıraksınlar, isteyen çocuklarımız LGS'ye girsin"

Haberler 01.06.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Müstear Yusuf Tekin, velilerden Liselere Geçi Snavn (LGS) çok abartmamalarn isteyerek, Kendilerine sunacamz çok iyi alternatifler olacan taahhüt ediyorum. Bu snavda çocuklarmz rahat braksnlar, isteyen çocuklarmz LGSye girsin. dedi.

Temaslarda ve incelemelerde bulunmak amacyla Diyarbakra gelen Tekin 2 Haziran Cumartesi günü yaplacak LGSnin çocuklarn bir liseye yerlemesi için bir adm olduunu söyledi.

Liselerin sadece yüzde 10unu snavla örenci alacak liseler olarak tanmladklarn belirten Tekin, ddia ediyorum geriye kalan yüzde 90 lise, eitim öretim ortamlar en az dierleri kadar iyi, onlardan daha iyi. Dolaysyla velilerimiz çocuklarn bu snava girmesini tevik etmemeliler. diye konutu.

Tekin, snava girmenin, belli bir skor almann çocuklar için çok önemli olduunu belirtti.

Örencileri fiziksel, eitim öretim ve ulam açsndan en yakn ve güzel, istedii okul türüne göre yerletirmeyi taahhüt ettiklerini kaydeden Tekin, sözlerini öyle sürdürdü:

Ben bu taahhüdü veliye yapmken veli çocuunu niye bir snava sokup, illa bu snava girmesini ister, bunu da anlamak çok kolay deil. Velilerimizden LGSyi çok abartmamalarn istiyorum, kendilerine sunacamz çok iyi alternatifler olacan taahhüt ediyorum. Bu snavda çocuklarmz rahat braksnlar, isteyen çocuklarmz LGSye girsin. Bu okullardaki eitim öretimin mantna uygun ekilde kendisini yetitirmek isteyen çocuklarmz snavlara girsin. Onun dndaki çocuklarmza biz daha iyi ortam sunacaz.

- Yüzde 80i girecek

Bu yl tahmin ettikleri gibi çok büyük oranda örencinin snava girmek için bavurduunu aktaran Tekin, örencilerin yaklak yüzde 80inin, 1 milyon civarnda örencinin bu snav için bavuruda bulunduunu belirtti.

Tekin, Fakat henüz bu örencilerimiz bizim yüzde 90lk okul potansiyelimizi görmedikleri için bu kadar bavuru normaldir ama önümüzdeki yllarda, bu yl yüzde 90lk okul kitle, görüp yerlemeye baladklarnda önümüzdeki yl bu rakamn çok daha az bir orana düeceini, yüzde 50ler civarnda snava giren örencinin olacan tahmin ediyorum. diye konutu.

Snava girecek olan örencilere tavsiyelerde bulunan Tekin, çocuklarmz da bu snavlar hayatlarnn çok olmazsa olmaz dönemlerinden birisi gibi görmesinler, rahat bir ekilde snava girsinler. Eer snavda baarsz olurlarsa biz onlara zaten en az snavda baarl olan örencilerin gidecei okullar kadar güzel okullar sunacaz. Bunu Bakanlk olarak onlara taahhüt ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git